Buna seara,
Detin un credit ipotecar la Ing Bank in lei cu Marja fixa de 3,4% si DAE 6,34% cu IR 0,73%, ptr un Apartament de 40 mp.
Rata dobanzii este variabila si este formata din IR la 3 luni din penultima zi lucratoare a ultimei luni calendaristice incheiate plus marja.
La acest moment am de restituit suma de 27758,22 lei cu termen lunar pana pe 15.01.2032 conform scadentar (pe data de 15.10.2024 am rata de 437,88 lei (principal+dobanda).
Astazi dispun de toata suma si am tot citit ca ar fi recomandat sa Rambursez creditul integral anticipat in ziua scadenta a ratei sau a doua zi pentru a evita din plata dobanzii.
Pe 15.10.2024 mergem la banca ptr restituire integrala si am mari emotii.
Acum, am gasit un text in contract, studiindu-l care zice asa:
Intrucat imprumutul dumneavoastra este un imprumut cu rata variabila a dobanzii, DAE reala ar putea diferi de aceasta DAE in cazul in care rata dobanzii dvs se modifica cu impact asupra sumelor de plata si al costului total al creditului. De ex. daca rata dobanzii ar creste la 201,77%, DAE ar putea creste pana la 547,51%.
Ma cam sperie ce citesc....sunt persoana cu transplant hepatic si sincer nu imi permit sa merg la un avocat, de aceea cu toata rusinea din sinea mea indraznesc .....aici.
Ajutati-ma sa-mi spuneti ce taxe in plus am de plata ?
La comisionul de rambursare anticipata scie 0.
Am mai citit ca este o taxa pentru radierea ipotecii, este o taxa fixa ?
Mai sunt alte costuri ? Va multumesc din toate incheieturile cu respect pentru timpul care il dedicati acestei situatii.
Daca azi aveti banii, mergeti azi sa ii restituiti. Fiecare zi in minus este o zi de dobanda castigata.
DAE nu mai conteaza daca vreti sa platiti in avans, la fel nici dobanda. Dvs nu veti plati dobanda pt ce platiti in avans.
Legat de radierea ipotecii, teoretic Codul Civil spune ca banca ar trebui sa faca acest lucru (art. 2419 CC). Insa asta nu se intampla niciodata. Asa ca va trebui sa obtineti de la banca o scrisoare care sa confirme achitarea integrala a creditului. Cu aceasta scrisoare mergeti la un notar pt radierea ipotecii. Toate procedura costa la notar pana in 150 de lei.
Nu uitati sa solicitati si inchiderea contului curent daca acest cont era folosit numai pt credit.
Contract credit
ghcar
Buna ziua,
Se mai poate micsora povara unui contract de credit (considerand prevederile OUG50/2010) in care:
1) comisionul de rambursare in avans este ... (vezi toată discuția)
Dobanda banca
Dana Dav
Ce reprezinta ROBOR ,si care este cea mai avantajoasa dobinda, cea variabila sau cea raportata la ROBOR? Am un credit cu data scadeinta in 2018, credit pe care ... (vezi toată discuția)