avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intrebare referitoare la inchiderea lunara.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intrebare referitoare la inchiderea lunara.

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la inchiderea lunara. Lucrez intrun soft de contabilitate care nu face inchidere lunara (nu inchide clasa 6 si 7). In Romania nu este valabila o balanta fara clasa 6 si 7 inchisa ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Pop Mia , utilizator 08:35, 14 Octombrie 2024
Prin închiderea conturilor din clasa 6 și 7 se stabilește rezultatul obținut (profit sau pierdere). O balanță neînchisă este un non sens. Așa ceva este inacceptabil peste tot, nu numai în România.
Pentru inchiderea profitului sau pierdere facem o nota manuala prin 891 la 121 (891 cuprinde clasa 6 si 7). In acest caz este posibil sa ramanem cu clasa 6 si 7 deschisa ? practic este inchisa prin 891

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corelatii in balanta de verificare CusmirDana CusmirDana din ce cauza s-ar putea ca totalul veniturilor din Balanta de verificare sa nu fie egale cu total sume creditoare din contul 121, iar total cheltuieli din ... (vezi toată discuția)
Determinarea profitului unei societati otilia13 otilia13 Buna ziua! Cand anume se poate determina profitul unei societati, la finele fiecarui an printr-un bilant sau se poate determina si lunar? Ideea este ca o ... (vezi toată discuția)
Sold 711 florcik florcik Buna ziua, Am o speta de rezolvat si nu stiu cum. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum calculez sold 711 daca nu am acces decat la o balanta ? Pe baza ... (vezi toată discuția)