avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate impunere zile fara plata?! Lucrez Intr o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate impunere zile fara plata?! Lucrez Intr o întreprindere ...

Legalitate impunere zile fara plata?!

Lucrez Intr o întreprindere de producție cu program de 12/24/48
In urma unor probleme cu materialele, 2persoane au fost sunate și li s a transmis și în scris sa nu vina la lucru pt că nu este de lucru,deși restul colegilor au venit la lucru.
Când s a vb despre recuperarea orelor lipsa ,I s a spus că s ar putea sa nu aibă unde sa recupereze, și sa și bage concediu de odihna sau zile fara plata, urmând să fie tăiat din salariu.
Se pare că acum vreo 3luni a fost adoptată aceasta varianta și a fost prezentată pe acea linie nu în întreaga fabrica, operatorii fiind obligați să semneze că ,,au luat la cunoștință,,
Având în vedere că personal nu sunt de acord că mi folosesc zilele de concediu pt problemele firmei și nici să mi suspend contractul lunar, pt că asta înseamnă zi libera fara plata ,am următoarele întrebări:
Ce se întâmplă dacă nu semnezi luarea la cunoștință și implicit că ești de acord?
Având în vedere că sunt cel puțin 4-5luni pe ani când normativul in acele luni este pe minus,deci treb sa lucrezi că sa ajungi la normativul lunii, deci poți fi și -32de ore pe minus ,de unde am eu obligația să mi consum zilele de concediu pt acoperirea normativului, deci sa mi cedez zilele de concediu(cel puțin eu așa consider),cât este de legală aceasta impunere!?
Având în vedere că zilele fara plata se fac de comun acord ,cum pot fi obligată să fac asta?
Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Program inegal ValentinC79 ValentinC79 Lucrez intr-o companie care are program continuu, in 3 schimburi 7 zile pe saptamana. In CM este specificat program inegal de lucru, conform graficului afisat ... (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru Laura_M Laura_M Buna ziua, Este normal ca angajatorul sa modifice programul lunar de lucru, dupa afisarea acestuia anterioara? Se da situatia: lucrez in ture de tip ... (vezi toată discuția)
Taierea zilelor de concediu csabaiambor csabaiambor Lucrez in 4 scimburi dupa cum urmeaza sch.3 L-V de la 22,00-6,30 S-D liber sch2 L-V de la 14,00-22,30 S-D liber sch1 L-V de la 6,30-14,30 S-D de la ... (vezi toată discuția)