avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, am o situație cu un angajat. Nu mai vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, am o situație cu un angajat. Nu mai vrea sa vină ...

Bună ziua, am o situație cu un angajat. Nu mai vrea sa vină la lucru, a băgat concediu medical și acuma e în concediu fără plată. Nu vrea nici sa își dea demisia, vrea să ia șomaj, nu-l interesează cum fac eu. Să îl scot în șomaj trebuie sa desființez postul și șase luni să nu mai angajez pe nimeni pe acest post, și trebuie îndeplinite niște condiții ca și firmă pt a desființa un post. Pe mine mă încurcă lucrul ăsta. Ce altă soluție ar fi pt încheierea contractului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 13 Octombrie 2024
FIoana1951 a scris:

...Să îl scot în șomaj trebuie sa desființez postul și șase luni să nu mai angajez pe nimeni pe acest post, și trebuie îndeplinite niște condiții ca și firmă pt a desființa un post. Pe mine mă încurcă lucrul ăsta. Ce altă soluție ar fi pt încheierea contractului?

De unde ati luat cele 6 luni de interdictie?

Daca vrea somaj, mai exista varianta art.61 lit.d C.mun....

Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
.....
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dau un salariat afara?? OANA GORAN OANA GORAN am un salariat agent de vanzari......care nu pre face treaba si oricum vreau sa desfiintez postul......adica dupa ce-l dau afara nu voi mai angaja min 12 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa prenatal alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Pe 4 septembrie mi se termina concediul pre/post natal (lehuzia,126 de zile). Nu iau indemnizatie ccc,pt ca nu am un an vechime. Voiam sa mi ... (vezi toată discuția)
Somaj adina23 adina23 Buna seara, Am o necalritate ceea ce priveste somaj, am 12 luni lucrate la o firma, vrea sa imi desfaca contractul cu Lit. I, zice acest adm, care nu stie ca ... (vezi toată discuția)