avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FISE POST
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FISE POST

Buna seara!!
Am si eu nevoie de niste fise de post. Cine ma poate ajuta???
Ptr.
-sef serviciu comert cu amanuntul si ridicata
-FISA POSTULI CONDUCATOR AUTO
-FISA POSTULUI INSPECTOR RESURSE UMANE
-FISA POSTULUI CONTABIL SEF
-FISA POSTULUI DIRECTOR ECONOMIC
-FISA POSTULUI ECONOMIST
-FISA POSTULUI ADMINISTRATOR
-FISA POSTULUI CASIER
-FISA POSTULUI ELECTRICIAN
-FISA POSTULUI SEF SERVICIU DEPARTAMENT ECONOMICO-FINANCIAR
-FISA POSTULUI PAZNIC
-FISA POSTULUI TEHNICIAN MERCEOLOG
-FISA POSTULUI DIRECTOR COMERCIAL
-FISA POSTULUI VANZATOR
-FISA POSTULUI GESTIONAR
Denumirea postului: cofetar
Codul COR: 741202
Titularul postului:
Scopul postului ,activitati principale si responsabilitati :
Munca unui cofetar este de a face dulciuri, produse de patiserie, prajituri si alte produse de cofetarie.

Are relatii functionale cu managerul, administratorul si ceilalti lucratori din laborator.

ATRIBUTIILE POSTULUI
- accepta, verifica si depoziteaza ingredientele pentru prepararea dulciurilor si calculeaza consumul acestora în functie de gramaj ;
- face aluaturi, mixturi, cozonaci si creme, înghetata, produse semifinite si finite de cofetarie, patisserie, pizzerie;
- proiecteaza si executa produse de cofetarie mai elaborate;
- verifica calitatea produselor si preleveaza esantioane pentru analiza de laborator ;
- depoziteaza, prezinta si asigura prepararea si pastrarea produselor în conditii igienice.

DESFASURAREA ACTIVITATII
În laboratoare de cofetarie mari sau mici.
Mediul de lucru presupune temperaturi înalte, mirosuri neplacute si lucrul în schimburi.

RESPONSABILITATILE POSTULUI DE MUNCA
În raport cu alte persoane:
Coopereaza cu managerul, administratorul si ceilalti lucratori din laborator.
Onestitate si confidentialitate în raport cu persoanele din interior si exterior cu care este în contact.
Raspunde la solicitarile superiorilor.
În raport cu aparatura si materialele utilizate:
Cel mai frecvent folosite sunt mixere, teluri, recipiente, masini de tot felul pentru producerea dulciurilor, cuptoare, linii de productie, dispozitive auxiliare si unelte manuale.
În raport cu securitatea muncii:
Respectarea normelor de securitate în munca
Respectarea prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara si Instructiunile proprii de securitate a muncii.

Alte responsabilitati:
Respectarea programului de lucru

OBIECTIVE GENERALE
- sa demonstreze practic insusirea principalelor reguli de tehnologie;
- sa utilizeze vocabularul tehnic de baza, specific meseriei identificarea proprietatilor caracteristice materiilor folosite, stabilirea materialelor necesare pentru fiecare produs;
- sa respecte normele de protectie a muncii si P.S.I .

CERINTELE POSTULUI
Studii necesare:
pregatire de baza: diploma de calificare in domeniu;

APTITUDINI SI DEPRINDERI NECESARE:
Indemânare;
simt estetic;
inventivitate si creativitate;
sa fiti curat si precis;
sa puteti diferentia mirosuri si gusturi ;
sa nu fiti suferiti de boli infectioase.

CONDITIILE POSTULUI DE MUNCA
Program: L-V: 600 - 1400: - 1400 - 2200
S - D: 8 ore pentru care se va acorda zile libere in cursul saptamanii

Natura muncii: independent si ca parte componenta a unei echipe
Sintem 2 angajati si trebuie sa efectuam operatiile a, b, c asupra instalatiilor aflate in locatiile x, y, z (localitati diferite). Instalatiile sint asemanatoare dar au fiecare specificul sau (diferentele sint minore). De cind m-am angajat am cerut sa se desparta atributiile intr-un fel : sau unul sa faca operatiile a, b in x, y, z sau sa faca operatiile a, b, c in x, y, urmind ca celalat sa faca ce mai ramine. Raspunsul a fost ca nu se doreste asta, ca si motiv s-a invocat perioada de concediu cind ramine unul singur si atunci acela trebuie sa le faca pe toate.
Problema mea e ca daca facem amindoi acelasi lucru in acelasi loc angajatorul poate oricind sa ne exploateze in felul urmator: asemanator cu cazul sportivilor din jocurile colective unde, pentru acelasi post, trebuie sa "concureze" permanent mai multi jucatori, antrenorul/managerul avind puterea sa decida cine joaca si cine nu. In schimb cel care nu joaca pierde toate drepturile: de prima, notorietate, promovare etc. doar prin simplu fapt ca nu este lasat sa-si faca meseria.
Intrebarea mea este daca as avea cistig de cauza in cazul in care as vrea sa-i impun angajatorului sa ne traseze sarcini clare fiecaruia la nivel de fisa a postului. Si o alta intrebare: daca se stabilesc sarcini pentru un angajat (prin fisa postului sa in alt fel) si angajatorul nu-l sprijina pe "inculpat" sa le indeplineasca, sau pur si simplu il impiedica sa le indeplineasca pe motiv ca asa doreste, are angajatul posibilitatea sa se apere intr-un fel sau e condamnat la mila angajatorului.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
baiamare3, utilizator
buna ziua,

as avea nevoie de o fisa (model sau schita) a postului pentru electromecanic auto

in asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat
buna ziua,

Cu fisa post-montator gips-carton/ evaluare de riscuri ma poate ajuta cineva?
Va multumesc

Cu respect,
Alexandru
Legat de fise de post gata completate, eu am cumparat de pe www.suportafaceri.ro si sunt multumit, mai ales ca e si ieftin la 10 lei si nu a trebuit sa ma mai chinui eu.
Mai au acolo si alte chestii interesante si eu mi-am luat si evaluari de risc.
Cred ca si magazinul www.fisapost.ro apartine tot de aceeasi firma.
Daca mai stiti si alti furnizori de astfel de servicii poate ar trebui sa ii treceti.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
ContSters168519, utilizator

Alte discuții în legătură

Fise post si ns protectia muncii ContSters58051 ContSters58051 va rog daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu fisele de post ptr. : -tamplar universal -muncitor necalificat in tamplarie aluminiu -lacatus -taietor ... (vezi toată discuția)
Fisa post daal daal Va rog am si eu nevoie de \"FISA POSTULUI pentru VOPSITOR AUTO\" adresa mea de e-mail: office@justclassics.ro Va multumesc anticipat. Daniel (vezi toată discuția)
Fisa postului pentru asflatator si dulgher SilviaNedelcu SilviaNedelcu Buna ziua, ma intereseaza si pe mine fisa postului pentru asfaltator, dulgher si pavator. Daca ma puteti ajuta, va rog sa l trimiteti pe adresa de e-mail: ... (vezi toată discuția)