avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 220
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 220

care este termenul de depunere a declaratiei 220??
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 18:37, 8 Februarie 2010
Declaratia 220 - contribuabilii care realizeaza venituri dintr-o sursa noua in cursul anului fiscal, in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului, respectiv de la data incheierii contractului intre parti;
Declaratia 220 - contribuabilii care incheie acte aditionale la contracte aflate in derulare, in termen de 15 zile de la producerea evenimentului;
Declaratia 220 - contribuabilii care solicita emiterea unei noi decizii de plata anticipata cu titlu de impozit, in conditiile prevazute la art.66 alin.(6) din Ordonanta Guvernului nr.7/2001 privind impozitul pe venit, cu modificarile si completarile ulterioare.

Declarația se depune de către:
— contribuabilii care în anul anterior au realizat pierderi și cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum și cei care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puțin 20% față de anul fiscal anterior, odată cu declarația privind venitul realizat;
— contribuabilii care determină venitul net pe bază de norme de venit și care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, odată cu cererea de opțiune, până la data de 31 ianuarie a anului fiscal

Termen de depunere: până la data de 15 ianuarie a anului de impunere.

În cazul veniturilor din cedarea folosinței bunurilor, realizate din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere sau subînchiriere, calificate în categoria venituri din activități independente,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen d220 ardei2011 ardei2011 Am un PFA infiintat in luna mai 2012. Conform instructiunilor D220, ‐ contribuabilii care, în anul anterior, au realizat pierderi şi cei care, au ... (vezi toată discuția)
Declaratia 221 privind impozitul estimat din activitati independente DonCurent DonCurent buna ,daca nu am depus inca declaratia 221 si o depun saptamina viitoare are ceva ? va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratia 220 Silvasanu Silvasanu Buna ziua, La inceputul anului, in 2 ianuarie 2014 am intrebat cand se depune, printre altele, declaratia 220 si mi s-a spus ca pana in 31 ianuarie ,iar acum ... (vezi toată discuția)