avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie act notarial

Buna ziua!

Mama mea a dat casa cu acte unei familii....am obtinut un extras de carte funciara ,dupa adresa si astfel am aflat acest lucru.Cum as putea obtine o copie a actului care l-a facut cu acea familie.Stiu ca au intocmit actul la un notar din alta localitate.Nu ma intereseaza sa atac acel act.Din cate am auzit nu este de vanzare-cumparare.Oare la circa finaciara de unde am obtinut extrasul,exista si o copie a acelui act?!
Multumesc anticipat!
O zi buna
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
dsmihalea, utilizator
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 16:32, 14 Octombrie 2024
La dosarul de carte funciara, ar trebui sa existe documentul/ actul de proprietate nou, in caza careia s-a facut schimbarea proprietarului.
Schimbarea proprietarului in cartea funciara se poate face numai in baza unui act de mostenitor (obtinut dupa succesiune) sau un act de vanzare-cumparare sau un act de donatie.
Noul proprietar plateste impozit. La taxe si impozite din primarie trebuie sa existe un document care atesta ca este noul proprietar (act de vanzare-cumparare, act de donatie sau act de mostenitor).
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cumparare casa hosten hosten Buna seara,va rog sa ma ajutati.Ce conditii trebuiesc indeplinite la cumpararea unei case la tara ?Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Pentru incheierea unui contract de comodat este necesar cf pt spatiul respectiv? nicoleta sorina nicoleta sorina Ma intereseaza daca pentru incheierea unui contract de comodat este necesar sa detii certificat de carte funciara pentru spatiul unde se va deschide punct de ... (vezi toată discuția)
A disparut proprietarul decedat de pe rolul apartamentului G. Cristina G. Cristina Buna ziua, as dori sa incep succesiunea pe un apartament. Eu sunt unul dintre cei 4 mostenitori, toti mostenitori au decis sa imi cedeze drepturile. ... (vezi toată discuția)