avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La bloc, s-a trecut de la repartitoarele de cost la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La bloc, s-a trecut de la repartitoarele de cost la pausal. In ...

La bloc, s-a trecut de la repartitoarele de cost la pausal.
In bloc sunt apartamente care si-au schimbat caloriferele punand altele noi care au mai multe elemente decat cele pe care le-au inlocuit (suprafata echivalent termic este crescuta) sau si-au pus chiar un calorifer in plus (in balcon).
Cat timp am avut repartitoarele de cost, aceste apartamente plateau lunar pe timpul iernii in jur de 600 lei. La pausal, unde plata caldurii se repartizeaza dupa suprafata locuibila, platesc 300 lei lunar.
La pausal nu sunt puse la calculul platii caldurii aceste calorifere in plus sau care au mai multi segmenti decat caloriferele initiale.
Aparent, cei de la primarie nu verifica aceste modificari din apartamente iar locatarii acestor apartamente pretind ca nimeni nu are de ce sa cunoasca ce anume este la ei in apartamente.
Este clar o situatie de inechitate. Prin pausal, cei care au facut aceste modificari la caloriferele din apartament beneficiaza de o plata mult redusa pentru caldura si chiar altii le suporta acestora parte din costul real al caldurii in apartamentele lor.
Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Cristina@58 , utilizator 19:12, 14 Octombrie 2024
1. Dvs. proprietarii tre' sa verificati legalitatea schimbarii modului de calcul a cheltuielilor cu incalzirea, acum cand toata legislatie este pentru repartizare chelt. cu incalzirea prin reparttitoare de costuri; mergeti la sediul as. prop. si discutati cu presedintele com. ex. (mergeti cu o cerere scrisa pe care o inregistrati la registratura as. prop.). Daca sunt proprietari care si-au modificat SET-ul, si-au montat calorifere suplimentare, asociatia sa le i-a in evidenta (actiune ce se va desfasura impreuna cu personal calificat de la firma care se ocupa de calculul si repartizarea costurilor cu incalzirea locuintelor prin repartitoare de costuri.
2. Ati mentionat ca :
Aparent, cei de la primarie nu verifica aceste modificari din apartamente iar locatarii acestor apartamente pretind ca nimeni nu are de ce sa cunoasca ce anume este la ei in apartamente.

Cei de la primarie nu se ocupa cu astfel de lucruri, nu ei verifica, ci conducerea as. prop., apoi proprietarii care au facut modificari (si-au marit sup. echivalent termica) tre' sa stie ca, la bloc, nu este chiar asa - sa citeasca prev. Legii nr. 196/2018, art.31 in intregime si dupa aceea sa discute , da?
3. Daca ati avut o discutie la sediul as. prop. si nu sunteti multumiti, atunci apelati la Serv. As. prop./locatari din cadrul primariei si aratati toate aceste aspecte;
4. Ideal ar fi ca de toate aceste demersuri sa se ocupe un grup de proprietari afectati, cred ca intelegeti, da?
5. Urgentati demersurile pentru ca in scurt timp va fi necesata livrarea de energie termica in blocuri, asa ca sa fiti pregatiti,
Mult succes!
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitoare caldura titel2titel titel2titel Buna ziua! Blocul nostru are 2 celule de incalzire la subsol , care deservesc cate 4 scari , la subsol sunt montate repartitoare care contorizeaza pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura radianta ContSters122354 ContSters122354 cum se poate calcula caldura radianta in functie de nr de elementi de calorifer dintr-un apartament ? trebuie cartea tehnica a blocului daca da de unde se ... (vezi toată discuția)
Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)