Bună ziua, urmează să achiziționez o casă. Conform actelor de proprietate casa nu are decât terenul de sub ea, dar lângă casă, în prelungirea acesteia, se află un teren pe care proprietarii actuali îl folosesc încă din anul 1985 și nu a venit nimeni să-l revendice. Am făcut câteva cercetări și din extrasul de carte funciară al imobilului reiese că terenul respectiv aparține din 2017 unei societăți comerciale, obținut prin contract de vânzare-cumpărare. Aș dori să știu care sunt șansele, dacă achiziționez proprietatea respectivă, să obțin drept de proprietate pe acest teren, fie prin legea de notare a posesiei sau prin uzucapiune folosind și timpul de uzucapiune de 39 de ani al vechilor proprietari.
Mă scuzați că vă întreb, aveți studii juridice ? Dacă nu aveți atunci de ce vă băgați în seamă doar de dragul de a comenta pe undeva ? În postarea mea am făcut o greșeală am scris 2017 în loc de 2007, ceea ce înseamnă că proprietarul ( societatea comercială ) este un proprietar neinteresat de cel puțin 17 ani, iar în legea care definește uzucapiunea sau în cea de notare a posesiei nu zice nicăieri că terenul care se vrea a fi luat prin acest drept nu trebuie să aibă proprietar.