Am o condamnare de 1 an cu suspendare și 3 ani sub supraveghere , pentru infracțiune la regimul circulației , sentința a rămas definitivă în septembrie 2020 . Când poate interveni reabilitarea ? Vă mulțumesc anticipat...!
În primul rând termenul de supraveghere se calculează de la data când hotărârea a rămas definitivă, deci din septembrie 2020+ 3 ani rezulta ca s-a împlinit în septembrie 2023.
Apoi, reabilitarea de drept este de 3 ani și curge de la data împlinirii termenului de supraveghere, deci septembrie 2026.
[ interventie moderator = mesajele imediat anterioare nu se citeaza in integralitate. Nu mai citati astfel de mesaje. Multumesc ]
In cazul dvs. nu ar fi nevoie, deoarece este incidenta reabilitarea de drept, adică aia care intervine automat, iar cazierul trebuie șters din oficiu de către organele abilitate.
Totuși dacă nu se întâmplă asta în septembrie 2026, puteți cere în instanță să constate ca a intervenit reabilitarea. Dar înainte de acest termen nu. Deci trebuie să așteptați până în septembrie 2026.
[ interventie moderator = mesajele imediat anterioare nu se citeaza in integralitate. Nu mai citati astfel de mesaje. Multumesc ]
Calcul reabilitare
rianovich
Buna ziua,
In arest preventiv, am executat 13 luni...
Am fost condamnat definitiv in Aprilie 2014 la 3 ani cu executare.
Am executat restul pana la 2/3 si ... (vezi toată discuția)