avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces drum indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces drum indiviziune

Buna ziua.
Am o casa pe un teren la care se face accesul pe un drum in indiviziune.
Drumul in indiviziune deserveste 10 case.
Este permis accesul zilnic unor proprietari care au un teren undeva in apropierea celor 10 case?
Drumul poate fi folosit DOAR de catre coproprietari? (doar cei 10 l au amenajat si intretinut).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:18, 14 Octombrie 2024
Proprietarii drumului sunt proprietarii celor 10 case?
Sau este dezvoltatorul/cel de la care ați cumpărat?
daca drumul este in proprietatea a 10 coproprietari, el poate fi folosit doar de catre acestia. el poate fi folosit SI DE CATRE ALTE PERSOANE, insa doar cu acordul proprietarilor (aici ramane sa ve decideti cum, etc). verificati daca nu cumva celelalte persoane au poate dreptul la servitutea de acces.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are un proprietar de drum de servitute? moniquenoir27 moniquenoir27 Buna ziua, am si eu urmatoarea problema... Am cumparat impreuna cu alte 3 persoane un teren pe care l-am imparit si evident fiecare dintre noi am cedat, ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte indiviza dintr-un drum de servitute Claus01 Claus01 Am cumparat acum 2 ani o parcela de pamant si cota parte din drumul de servitute ce deserveste loturile din care face parte si al meu. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)