avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună, am 3 lipsuri de la locul de munca ce inseamna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună, am 3 lipsuri de la locul de munca ce inseamna acel referat? ...

Bună am 3 lipsuri de la locul de munca ce inseamna acel referat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:42, 15 Octombrie 2024
Referatul este actul in baza caruia se poate incepe cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate. In urma lui, angajatorul decide inceperea cercetarii disciplinare , situatie in care la finalul acesteia poate dispune aplicarea uneia dintre sanctiunile de mai jos:
a) avertismentul scris; ..nu este obligatorie cercetarea disciplinara pentru aplicarea acestei sanctiuni.
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara cim ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti ,in cazul in care un angajat absenteaza de la lucru ,dupa cate zile de absente se poate incepe cercetarea disciplinara? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Renunțare parțiala la preaviz Mihai-Mirella Mihai-Mirella Cum reușesc sa conving angajatorul sa renunțe la 4 zile de preaviz ? Menționez ca in contract am stipulate 20 de zile lucrătoare de preaviz și eu pot sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)