avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... M-am angajat la 1 ianuarie 2024. În iunie mi-am rupt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

M-am angajat la 1 ianuarie 2024. În iunie mi-am rupt piciorul ...

Buna ziua! Am o întrebare... M-am angajat la 1 ianuarie 2024. În iunie mi-am rupt piciorul și am avut concediu medical fara plată ( nu am avut 6luni cotizate la cnas) . Acum sunt însărcinată în 4luni ,ar trebui sa nasc în aprilie 2025. Doctorul ginecolog îmi spune ca trebuie sa întru în concediu cu risc de sarcina . Întrebarea mea este ,dacă întru în concediu cu risc de sarcina mai beneficiez de indemnizația de creștere copil dacă nu am 12luni vechime în ultimele 24?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 15 Octombrie 2024
Buna ziua,
Pentru a beneficia de concediul de risc maternal nutrebuie sa aveti cele 6 luni minim obligatorii... si acesta intra in calculul celor 12 luni la care faceti referire.... asa ca eu cred ca o sa beneficiati de concediu maternal precum si cel pentru crestere copil.

Ce perioada de concediu ati avut?
Am avut concediu medical fără plata 40zile. Și din câte am înțeles el nu se pune la stagiu de cotizare ,dar ca vechime se pune?
Absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical inainte de cel prenatal C.Geta C.Geta sunt angajata cu data de 1.09.2012. din oct 2012-noi 2012 am fost in cm pentru ca am suferit o operatie in ianuarie am ramas insarcinata acum am 18 ... (vezi toată discuția)
Din concediu de maternitate in altul de risc maternal LIlenuca LIlenuca Buna seara. Sunt in concediu de maternitate. Fetița împlinește 2 ani in 15.01.2020. Am fost solicitată sa ma întorc mai devreme cu o luna pentru ca soțul ... (vezi toată discuția)