avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Scoala cere declaratie notariala pentru Art 157 ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Scoala cere declaratie notariala pentru Art 157 Îndatoririle ...

Scoala cere declaratie notariala pentru Art 175 Îndatoririle părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali.
Din cate citim se cere doar o declaratie pe proprie raspundere ci nu notariala. Are scoala dreptul de a cere declaratie notariala?

"(6) Parintele/reprezentantul legal al anteprescolarului/prescolarului sau al elevului din invatamantul primar are obligatia sa il insoteasca pana la intrarea in unitatea de invatamant, iar la terminarea activitatilor educative/orelor de curs sa il preia. In cazul in care parintele/reprezentantul legal nu poate sa desfasoare o astfel de activitate, imputerniceste un alt adult"
Cel mai recent răspuns: Tamas TM , utilizator 15:18, 21 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se mentioneaza declaratie , ci doar imputerniceste ..insa reprezentarea o poate face in baza unei procuri notariale ..una scrisa olograf nu prea este luata in considerare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Împuterninirea legală și valabilă este doar cea perfectată la notar.
Nu faceți confuzie între declarație simpă olograf, și împuternicirea care se poate autentifica doar la notar.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Multumesc!
Buna, chiar azi a fost sotia in audienta la dna director pentru a obtine un raspuns in privinta asta. Noi am fost de acord sa facem o declaratie notariala cum ca fetita noastra merge si se intoarce singura in anumite zile de la scoala, dar am primit raspuns negativ. Fetita noastra va trebui sa stea in scoala cu femeia de servici pina vine un parinte dupa ea - raspunsul scurt al directoarei. In clasa asta nu se accepta , dar sunt cazuri concrete tot in aceeasi scoala, unde se poate cu declaratia. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supravegherea minorilor în învățământul primar sab-ina sab-ina Bună seara! Vă supun atenției următoarea situație. În învățământul primar, art. 162, alin. (7) din Regulamentul de organizare și funcționare ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauze abuzive? dansastro dansastro Buna ziua, Pentru juristii activi in forum am rugamintea sa citeasca modelul de contract de mai jos si sa exprime un punct de vedere avizat privind ... (vezi toată discuția)
Fără program de vizita Enache Ana Enache Ana Ce as putea sa fac ca mama fostului meu soț sa nu imi mai caute copii la scoala si grădiniță cand ei nu au un program de vizita (vezi toată discuția)