avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

Buna seara!

Un prieten de-al meu care lucreaza de aproape 3 ani la o firma de renume a fost anuntat acum 2 saptamani ca in 2 luni nu va mai lucra acolo intrucat postul de va desfiinta.
Departamentul este condus de 3 manageri care de aproape 1 an de zile s-au aratat iritati de prezenta amicului meu care si-a spus intotdeauna punctul de vedere obiectiv si a evitat sa faca pe plac oricarei persoane din firme. Se pare ca a fost luat la ochi si acum 2 saptamani au gasit terenul propice(intrucat nu se mai fac angajari nici in alte departamente) sa-l anunte cu nonsalanta ca postul se desfiinteaza.
Compania a prosperat si prospera in ciuda crizei mondiale iar desfiintarea este clar o chestiune de decizie pe aspect organizational.
Amicul meu este un angajat model, i s-au acordat chiar diplome de merit in cadrul firmei, f devotat companiei respective si in cei 3 ani de activitate nu a lipsit nici chiar cand a fost bolnav.
Sistematic a intrebat managerii departamentului daca are motive de ingrijorare in ceea ce priveste pozitia sa pentru ca a simtit ca sarcinile de lucru se diminueaza pe zi ce trece, insa managerii au negat ca ar trebui sa fie ingrijorat motivand ca >
I se pare incorecta si neprofesionista decizia si vrea sa stie care ii sunt drepturile.
Mi-am permis sa scriu eu in locul lui intrucat este cetatean strain (european) si ii este mai greu sa se exprime in limba romana.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:05, 8 Februarie 2010
In termen de 30 de zile de la data primirii deciziei de concediere o poate contesta la instanta de judecata .. trebuie sa demostreze ca , concedierea nu este efectiva si nu are la baza o cauza reala si serioasa.
Buna seara,
decizia poate fi contestata in instanta in termen de 30 de zile . Care sunt sansele lui..mai greu de spus, motiv pentru care, se va decide in instanta daca a fost o concediere pe motive intemeiate si juste.
daca lucreaza cu contract de munca in Romania si e inregistrat la ITM poate ataca in instanta in terman de 30 de zile la tribunalul de unde are resedinta in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Departament desfiintat - salariata gravida vldl vldl Buna ziua! Sunt intr-o situatie f delicata, firma pentru care lucrez de 7 luni (contract perioada nedeterminata) a anuntat astazi ca va desfiinta ... (vezi toată discuția)
Concediere/desfiintare de post LiliDaian LiliDaian Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate desfiinta un post dupa doua luni de la data creearii? Nu am gasit nimic in lege care sa ma dumireasca :) Si ce ... (vezi toată discuția)
Pot combate restructurarea intr-un proces? ronin76 ronin76 Buna ziua. Lucrez la o multinationala intr-o pozitie de top management. Conduc un departament care sustine compania cu 70% din cifra de afaceri. Compania e pe ... (vezi toată discuția)