Un prieten de-al meu care lucreaza de aproape 3 ani la o firma de renume a fost anuntat acum 2 saptamani ca in 2 luni nu va mai lucra acolo intrucat postul de va desfiinta.
Departamentul este condus de 3 manageri care de aproape 1 an de zile s-au aratat iritati de prezenta amicului meu care si-a spus intotdeauna punctul de vedere obiectiv si a evitat sa faca pe plac oricarei persoane din firme. Se pare ca a fost luat la ochi si acum 2 saptamani au gasit terenul propice(intrucat nu se mai fac angajari nici in alte departamente) sa-l anunte cu nonsalanta ca postul se desfiinteaza.
Compania a prosperat si prospera in ciuda crizei mondiale iar desfiintarea este clar o chestiune de decizie pe aspect organizational.
Amicul meu este un angajat model, i s-au acordat chiar diplome de merit in cadrul firmei, f devotat companiei respective si in cei 3 ani de activitate nu a lipsit nici chiar cand a fost bolnav.
Sistematic a intrebat managerii departamentului daca are motive de ingrijorare in ceea ce priveste pozitia sa pentru ca a simtit ca sarcinile de lucru se diminueaza pe zi ce trece, insa managerii au negat ca ar trebui sa fie ingrijorat motivand ca >
I se pare incorecta si neprofesionista decizia si vrea sa stie care ii sunt drepturile.
Mi-am permis sa scriu eu in locul lui intrucat este cetatean strain (european) si ii este mai greu sa se exprime in limba romana.
Va multumesc!
In termen de 30 de zile de la data primirii deciziei de concediere o poate contesta la instanta de judecata .. trebuie sa demostreze ca , concedierea nu este efectiva si nu are la baza o cauza reala si serioasa.
Buna seara,
decizia poate fi contestata in instanta in termen de 30 de zile . Care sunt sansele lui..mai greu de spus, motiv pentru care, se va decide in instanta daca a fost o concediere pe motive intemeiate si juste.
daca lucreaza cu contract de munca in Romania si e inregistrat la ITM poate ataca in instanta in terman de 30 de zile la tribunalul de unde are resedinta in Romania.