avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună Vă rog frumos dacă cineva poate să mă ajute ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună Vă rog frumos dacă cineva poate să mă ajute cu o problemă ...

Imposibil de Intabulat
Bună
Vă rog frumos dacă cineva poate să mă ajute cu o problemă cu care mă zbat de mulți ani de zile.
Am un SRL pe care vreau să-l radiez având o vârstă înaintată și prin acest SRL am cumpărat un spațiu la parterul unui bloc de la un SA care era o fostă cooperetivă de consum în 1996 dar contractul de vânzare cumpărare nu era făcută la notar(am dus la avocat și a comfirmat că este legal), terenul aferent spațiului comercial nu făcea parte din contract, după scurt timp de la semnarea contractului primăria a dat înapoi dreptul de intabulare la cooperativa de la care am cumpărat imobilul dar cooperativa respectivă nu a trait cu acest drept și terenul a fost revendicat de Statul Român,De atunci acest teren pe care se află și magaziul meu a fost împărțit în 3 părti, una din cele 3 părți aparține și acum de actuala SA fosta cooperativă de consum.
Din 2012 tot încerc să intabulez terenul am fost refuzat de nenumărate ori în 2020 am luat legătura cu cooperativa respectivă ca să încercăm împreună dacă tot ei au dreptul poate primăria este de acord și după aceea să mi-l treaca pe numele societății mele dar primăria nici nu vrea să audă și ne trimite ba la cadastru ba la prefectură, ei însă ne trimit înapoi la primărie.
Interesant este că terenul de sub spațiul din mijloc a fost “scos” și intabulat de altcineva dar nu știm cum a fost posibil acest lucru deaoarece dreptul de intabulare aparține fostei cooperative de la care am cumpărat imobilul și dacă nici ei nu reușesc atunci cum a putut cineva să intabuleze spațiul din mijloc fără ei????
Cu taxele și impozitele sânt la zi, de 28 de ani plătesc pe ceva ce nu este al meu, la oficiul de cadastru de la județ mi-ai zis citez: “dacă nu există spațiu nu există construcție deci cum mi se calculează taxele și impozitele ș i pe ce plăctesc”
Toată lumea își bate joc de mine, spun că este vina mea dar NU ESTE AȘA pentru că eu am încercat și încerc prin diferite căi să intabulez dar din păccate fără noroc.
Precum am precizat la început eu vreau ca să-mi radiez SRL-L și să trec spațiul cu terenul aferent pe numele meu pe persoană fizică.
Vă rog frumos dacă cineva poate să mă ajute cu o îndrumare pe ce cale se poate????? pe baza cărei legi????? sau ce se poate face?????? Am muncit o viață întreagă și acum la bătrânețe am ajuns să fiu batjocorită și purtată peste tot pentru ceva ce nu este vina mea.
Răspunsul oricare ar fi vă mulțumesc anticipat.
Cu stimă și respect
Maria
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2024
Csaba Benko, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:17, 16 Octombrie 2024
Nu inteleg de ce va trebuie terenul acela care nu e al dv. Aveti constructia si nu aveti si terenul, nu e de neintalnit.
Nu inteleg cum sunteti la zi cu impozitele daca la primarie nu va trece constructia fara teren.
Mergeti cu incheierea de respingere de la CF, aceea trebuia atacata. In ce baza a intabulat altcineva aflati de la CF. Vorbiti cu un avocat despre ce sa faceti, dar sa vada actele de respingere de la autoritatea locala, CF etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru intabulare mihrac mihrac Buna ziua.Ma numesc Racoci si as dori sa ma ajutati cu un sfat.....nu mai stiu unde sa merg sa imi rezolv problema.In anul 1990 am cumparat de la mama mea un ... (vezi toată discuția)
Carte funciara cadastru adrianioja adrianioja la efectuarea unui cadastru in cazul in care solicitantul este cumparator, dupa care documente se ghideaza cele al vinzatorului sau al cumparatorului ,dar in ... (vezi toată discuția)
Terenul de sub spatiul comercial Marcela** Marcela** Buna seara, Am un spatiu comercial la parterul unui bloc, o parte din spatiu este sub bloc, iar o parte este in afara blocului. Spatiul l-am cumparat de la o ... (vezi toată discuția)