avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara!Bunica mea are pensie de CAP. Bunicul a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara!Bunica mea are pensie de CAP. Bunicul a decedat de ...

Buna seara!Bunica mea are pensie de CAP.Bunicul a decedat de câțiva ani și ea nu a cerut pensia de urmaș sfătuită de cineva că nu poate primi și una și alta .Mai poate depune dosar pentru pensie de urmaș acum ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:00, 17 Octombrie 2024
Da.
Poate opta oricând pentru cea mai avantajoasă dintre cele două.(1) Pensia de urmaș de 50% din ceea ce i s-ar cuveni susținătorului.(2) Pensia proprie.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2024
Carp Mircea, utilizator
Nu poate cumula cele 2 pensii.
Trebuie sa aleaga una din cele 2 pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas 2014 rev3enge rev3enge buna seara, am si eu o intrebare...bunicamea de 80 de ani are o pensie de 350 lei de pe urma CAP (desi pe cupon ii scrie indemnizatie sociala, aceasta este ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotia supravietuitoare si pensia proprie mmus mmus Buna ziua, Bunicul meu a decedat in mai 2008. La data respectiva era pensionar, beneficiind de pensie la limita de varsta si de pensie CAP, bunica mea fiind ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare pensie urmaș emil.calarasu emil.calarasu Anul trecut, în 2019, Casa locală de Pensii a sectorului 1 a respins cererea unui pensionar de acordare a pensiei de urmaș soțului rămas în viață, pe ... (vezi toată discuția)