avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal și termiare contract ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal și termiare contract individual de muncă

Bună ziua!
Sunt angajată cu contractul individual de muncă pe perioada determinată, pâna 25 octombrie, și sunt la concediu de risc maternal. Certificatul de concediu medical a fost eliberată până pe 31 octombrie de către medicul de familie, întrucât intră și data în care se termină valabilitatea contractului individual de muncă. Deja am putea intra și la concediu de maternitate. Întrebarea este cum se procedează cu acele 6 zile în care nu o să mai fiu angajată, dar mă aflu la concediu de risc maternal? Și a doua întrebare cum se procedează, ce demersuri trebuie făcute să intru la concediu de maternitate fără contract individual de muncă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 17 Octombrie 2024
OUG 158/2005
art. 32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul își suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situații, se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în situația în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcția publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfășurat activitate în funcții elective sau în funcții numite în cadrul autorității executive, legislative ori judecătorești.

Luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal barosan85 barosan85 Buna ziua. Vreau sa stiu si eu ce se intampla daca cineva are contract de munca pe perioada determinata pana pe data de 01.08.2017 si in aceeasi data intra in ... (vezi toată discuția)
E insarcinata ferar alin ferar alin Buna ziua sotia mea este insarcinata acu este in concediu de risc maternal dar peste o luna ii expira contractul de munca seful ei nu vrea sa ii prelungeasca ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal în luna a 6-a, contract de muncă pe perioadă determinată. cum pot beneficia de ccc dacă angajatorul nu-mi prelungește contractul? Molole90 Molole90 Sunt gravidă in luna 6 si sunt angajată de 9 luni tot pe perioada determinată de 3 luni .sunt in concediu de risc si am fost anunțată ca numi mai ... (vezi toată discuția)