avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SOLUTIE??? - VA ROG AJUTOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SOLUTIE??? - VA ROG AJUTOR

Parintii mei au divortat acum 10 ani fara a face partaj. Au ca proprietate comuna un apartament cu 2 camere in care acum stau mama mea cu fratele meu. Tatal meu a parasit in momentul respectiv familia si s-a recasatorit locuind de atunci la domiciliul sotiei sale. Acum s-au certat dar nu s-au despartit in acte, iar tata vrea sa se intoarca in apartamentul in care locuieste mama. Ce putem face sa impiedicam acest lucru????
Sunt 2 camere, mama sta in una, fratele meu cu prietena lui in cealalta, mama nu-l mai poate suporta pe tata, dar totusi in fata legii el cred are drept la apartament chiar in conditiile mai sus amintite. Este innaceptabila dupa mine o situatie de acest gen fara a exista totusi niste solutii.

Daca eu cu fratele meu ii platim chirie intr-o garsoniera putem in fata legii sa impiedicam intoarcerea lui in casa? partaj nu se poate face, nu avem posibiliate materiala pentru a sustine asa ceva. Nu am putea niciodata sa-i platim jumatate din casa.

Va rog da-ti-mi sfaturi, sugestii, solutii.
Cel mai recent răspuns: mars0212 , utilizator 22:17, 2 Noiembrie 2006
Vorbiti cu tatal dvs. si incercati sa vindeti apartamentul si sa va impartiti bani de comun acord.
Ma rog, in ideea ca e o solutie viabila.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2006
Gabriela Mihai, Avocat
e o solutie viabila.
Daca totusi nu va termiteti un partaj incercati o rezolvare pe cale amiabila sau apelati la un mediator.
partaj, tranzactie, se termina repede.....
Legal, se face doar partaj ca sa il impiedici.

Poti insa sa vorbesti cu el, sa va intelegeti. Nu vad de ce nuar fi de acord sa ii inchiriati o garsoniera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica ... Aya01 Aya01 Buna ziua, Daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica din casatoria anterioara (sora mea vitrega, eu fiind fratele ei) si vorbim de doua ... (vezi toată discuția)
Partaj ?? urgent!! Va rog, am nevoie de un sfat urgent. Parintii mei au divortat acum 12 ani. Au ca proprietate comuna un apartmanent cu 2 camere achizitionat inainte de '89. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune marinica71 marinica71 tatal meu a decedat acum doua saptamani si dorim sa dezbatem succesiunea.este vorba de un apartament si un depozit de 10 000 lei.suntem doi frati si de sotia ... (vezi toată discuția)