avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare contract de inchiriere

Societatea ABC instraineaza un spatiu comercial, care este inchiriat catre societatea 123. Noul proprietar este dl. Tom, care ofera in comodat spatiul catre societatea XYZ, in vederea inchirierii catre societatea 123.
Intrebare: se poate face un act aditional intre XYZ si 123 pentru preluarea locatiunii sau este necesara semnarea unui nou contract de inchiriere?
Va multumesc!
Aditional se face de catre parti la un contract semnat anterior de acele parti. Exista contract intre x si 1? :D
Nu exista. Se poate cesiona contractul de inchiriere, in cazul acesta?
Faceti contract nou, nu inteleg care este scopul de va complicati atat, urmariti ceva, nu stiu ce.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Simplu: contractul initial este valabil pana in anul 2026. Chiriasul, in cazul semnarii unui nou contract, doreste ca perioada acestuia sa fie de 10 ani, lucru cu care comodatarul nu este de acord.
Exista rezolvari legale, fie limitarea drepturilor de inchiriere, fie limitarea comodatului in timp, insa in mod normal aceste lucruri se negociaza.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma straina inchiriaza (da in chirie) spatiu agnes1999 agnes1999 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri, va rog sa ma sfatuiti, in cate locuri am intrebat fiecare are alte pareri. Firma straina cumpara spatiu de productie ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna si ce urmari poate avea un contract de comodat Rãdiþã Raluca Georgiana Rãdiþã Raluca Georgiana Mama mea a inchiriat un apartament unui tip, acum 2 ani si 6 luni apartamentul fiind cu acte in regula,..cu contract de vanzare cumparare.La inchiriere nu am ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl mihaela_r mihaela_r Buna seara, Cum pot inchiria un spatiu comercial pe firma care inca nu este infiintata? Am nevoie de sediu social pentru a infiinta firma, dar daca firma nu ... (vezi toată discuția)