avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am datorii la primarie e corect sa nu-mi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am datorii la primarie e corect sa nu-mi primeasca dosarul ...

Daca am datori la primarie e corect sa mumi .primeasca dosarul pentru ancalzire primaria a refuzat sami primeasca dosaru a spus sami platesc datoriile
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2024
Stefan117, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 22 Octombrie 2024
Este legal cum procedează primăria.
Prima dată plătiți-vă datoriile la taxe și impozite, apoi depuneți dosarul cu cererea pentru ajutorul de încălzire.
Ajutorul pentru încălzirea locuinței se oferă în funcție de venitul lunar pe membru de familie sau al persoanei singure. Pentru a beneficia de ajutor, venitul mediu net lunar nu trebuie să depășească 1.386 de lei/persoană, în cazul familiilor.

Condiția datoriilor nu este menționată de lege
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

nu se pot oferi beneficii de asistenta sociala atunci cand exista datorii la bugetele locale/de stat! scrie in legea asistentei sociale. este foarte corect sa nu se primeasca dosarul.
Cornel Vasile a scris:

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se oferă în funcție de venitul lunar pe membru de familie sau al persoanei singure. Pentru a beneficia de ajutor, venitul mediu net lunar nu trebuie să depășească 1.386 de lei/persoană, în cazul familiilor.

Condiția datoriilor nu este menționată de lege

Comentariu special pentru doamna administratoră a forumului Manuela Rășină.

LEGE Nr. 292/2011 din 20 decembrie 2011 - Legea asistenţei sociale.
Text în vigoare începând cu data de 21 aprilie 2024.

REALIZATOR: COMPANIA DE INFORMATICĂ NEAMŢ
Text actualizat prin produsul informatic legislativ LEX EXPERT în baza actelor normative
modificatoare, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, până la 18 aprilie 2024.
Formă la zi recentă.

ART. 9, alin 9 - din LEGEA Nr. 292/2011 - Legea asistenţei sociale:

(9) Beneficiile de asistenţă socială finanţate din bugetul de stat şi, după caz, din bugetele locale
pot fi acordate sub rezerva achitării de către beneficiar a obligaţiilor de plată faţă de bugetul local, şi pot fi executate silit doar în condiţiile prevăzute de actele normative care le instituie şi numai, în cazurile expres prevăzute de acestea.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Nu are nicio legatura legea invocata , exista norma speciala care primeaza inaintea normei generale.

Alte discuții în legătură

Amenzi neachitate IIB IIB Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca pentru neachitarea amenzilor datorate catre Administratia Locala se poate suspenda ajutorul ... (vezi toată discuția)
Ajutor social de incalzire Detectiv01 Detectiv01 Buna ziua As vrea sa stiu daca un solicitant de ajutor de incalzire dat de stat poate beneficia de acesta in cazul in care are de platit amenzi de ... (vezi toată discuția)
Ce aduce nou legea asistentei sociale (legea 292/2011), publicata in m.o. nr. 905/20.12.2011. Roland Mindrila Roland Mindrila În principal, noua lege reglementează următoarelor aspecte: defineşte sistemul de asistenţă socială şi componentele lui (sistemul de beneficii ... (vezi toată discuția)