avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actionare in instanta angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actionare in instanta angajator

Buna seara,as dori sa-mi spuneti in conditiile urmatoare daca pot actiona in instanta angajatorul:
-pt.sambetele lucrate si neplatite ca si ore suplimentare(se demonstreaza ca am fost la serviciu prin predarea incasarilor din ziua in curs)
-pt.ca am descoperit de curand ca in anul 2000 luna decembrie am primit in cartea de munca 5 zile de concediu fara salariu pe care nici vorba sa-l fi solicitat dat fiind ca luna decembrie e o luna "plina"in vanzari
-pt.ca o jumatate de salariu vine la negru si semnam intr-un caiet care sta numai la patron si pt.care evident nu se platesc asigurari si taxe
-pt.ca am fost trecuta in concediu medical intr-o luna cu toate ca eu am fost la serviciu (mentionez ca eu am dus certificatul medical era vorba de o sarcina cu risc si la rugamintea lor am mers toata luna la serviciu).
Va rog sa-mi mai spuneti daca concediul de crestere a coplului in varsta de pana la 2 ani se considera vechime in munca si daca da cum se calculeaza indemnizatia de somaj la o vechime de 12 ani la in salariu oficial de 1035 ron ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: teisoara , utilizator 20:02, 8 Februarie 2010
Da, puteti da in judecata , daca ceeace sustineti puteti si proba.Doar pentru pretentii de pana cel tarziuin urma cu 3 ani.
CIC se considera vechime in munca doar incepand cu anul 2007.
Am fost in conc de crestere copil in peroada 07.02.2008pana ieri inclusiv.Se poate demonstra ca inainte de acest concediu lucrurile au stat cum v-am relatat prin chitantierele folosite in colectarea debitelor de la clienti si predarea zilnica a incasarilor inclusiov sambata.Este neaparata nevoie de prezenta unui avocat care sa-mi pledeze cauza sau ma pot descurca singura?Ce ma sfatuiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste concediul ? Popa Adrian Popa Adrian As avea si eu o intrebare. Am o angajata careia pe data de 25 noiembrie 2009 I s-a suspendat contractul de munca pentru crestere copil pe o perioada de 2 ... (vezi toată discuția)
Concediul ingrijire copil fara concediul de maternitate catafactor catafactor Buna ziua! Am nascut la sfarsitul lunii octombrie 2010, mi-am luat concediul de odihna, pt ca m-am intors repede la servici, acum as vrea saintru in concediu ... (vezi toată discuția)
Cei 2 ani de concediu ingrijire copil se considera vechime? valval valval Sunt profesoara suplinitoare. In luna mai 2011 m-am intors la serviciu din concediu ingrijire copil. Va rog frumos imi puteti spune daca cei 2 ani cat am stat ... (vezi toată discuția)