avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie somaj tehnic

Buna seara la toata lumea,
Revin cu tema calculului indemnizatie de somaj tehnic, pentru ca intre timp am devenit somera in urma concedierii colective si am reusit sa intru in posesia cartii de munca pentru a putea vedea ce salariu este trecut pe cartea de munca. In perioada Oct ~Dec 2009 am fost in somaj tehnic , calculul s-a facut la salariul de incadrare (scrie in decizie se marire salariu ) , darrrrrrr cum in salariul de baza sint incluse si echivalentul a 32 ore suplimentare , au considerat ca aceasta suma aferenta orelor suplimentare sa fie scazuta si abia dupa aceea sa aplice 75%.
Cum este corect calculul?
Mentionez ca salariul trecut pe cartea de munca, salariu de baza lunar, este valoarea cu orele suplimentare incluse.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 9 Februarie 2010
Buna seara,
pai, cum? A-ti fost in somaj tehnic si a-ti avut ore suplimentare? Nu faceti vreo confuzie?
Salariul de baza, este salariul negociat, salariul brut sau de incadrare. Acele ore suplimentare, sunt trecute ca si venit si luate ca si baza de calcul ( total venit brut).
Somaj tehnic inseamna 75 % din salariul brut, de baza.
Ati efectuate ore suplimentare in timpul somajului tehnic?

Indemnizatia de 75% este din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
La noi marirea de salariu s-a facut chipurile cu includerea unor sporuri in salariu cum ar fi echivalentul celor 32 de ore suplimentare nenormate pe care trebuia sa le efecuezi , s-a mai adaugat si o medie la nivel de companie a procentului de vechime , s-a mai adugat si sporul de fidelitate , asadar salariul pe fluturas era cel cu toate sporurile incluse.
Contravaloare orelor suplimentare nu reprezenta tarifarul normal era o valoare stabilita (normal mai mica) la nivel de companie.
In anul 2009 ce prestai ore suplimentare in plus fata de cele 32 nu se plateau.
Eu intreb cum zice legea , pentru ca mentionez inca odata ca salariul pe cartea de munca este cel cu toate sporurile incluse.
Salariul de pe cartea de munca este salariul brut de baza/de incadrare.

Alte discuții în legătură

Plata somaj tehnic elagrosu elagrosu Buna ziua, Va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns la intrebarea anterioara. Acum vin cu alte nelamurir: 1. in cazul in care salariul de pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimenatre sandr_ela sandr_ela buna ziua, la societatea unde lucrez sunt cam 4-5 salariati care in fiecare luna au 32 ore suplimentare si 80 ore de noapte. trebuie sa tin cont de media ... (vezi toată discuția)
La ce salariu se raporteaza sporurile buziladiana buziladiana Salar de baza 762 , salar de incadrare 1074 , sporuri de 75%( conditii deosebite) rezulta 572 si 15% rezulta 114 Cum se justifica diferenta dintre salar de ... (vezi toată discuția)