Buna ziua,
Va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns la intrebarea anterioara.
Acum vin cu alte nelamurir:
1. in cazul in care salariul de pe cartea de munca este unul care are incluse un nr de ore suplimentare(aceasta fiind modalitatea de a ni se mari salariile) la ce valoare se calculeaza somajul th la cel de pe cartea de munca sau la cel de pe cartea de munca minus valoarea orelor suplimentare incluse (am uitat sa spun ca ceea ce depasea acel nr de ore nu se mai plateau , asta incepind cu 2009, dar daca nu le faceai ti se diminua realizatul)
2.cum se face plata somajului th ? adica se poate face avans lichidare sau se acorda in luna urmatoare pentru luna anterioara la lichidare? eu fiind in ST din luna octombrie , in octombrie s-a achitat la lichidarea lunii octombrie , dar in noiembrie s-a dat avans lichidare (avans care nu s-a dat pe principiile de baza aplicate in companie respectiv 40% din salariu negociat , s-a platit mult mai putin )
3. din cite stiu calculul este de genul salariul negociat * 75% . Ei bine nu imi da in nici un fel acest calcul.
Indemnizatia de somaj este de 75% la salariul negociat cel pe care il aveti in contractul de munca indiferent ce sporuri ar avea.
De obicei angajatori pentru a nu mai da spor de vechime specifica in contract ca este inclus in salariul negociat.
Sporul pentru orele suplimentare nu este un spor ce se adauga la salriul de incadrare, la dvs. este o neregula daca in contrac este prevazut la elementul ''salariul'' - sporurile pt ore suplimentare sunt incluse in salariu, daca este asa nu stiu cum au fost inregistrate astfel de contracte, daca nu este specificat atunci le puteti obtine in instanta.
Ordonanţă de urgenţă nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială
2) Indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii, de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, plătite din fondul de salarii, pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului, prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, pentru o perioadă de cel mult 90 de zile în anul 2009, în înţelesul impozitului pe venit prevăzut de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
din moment ce salariul cu contravaloarea a 32 ore este cel inscris pe fluturasul de salariu , de asemenea este cel declarat pe adeverintele de salariu emise pentru banci , nu am acum o copie dupa cartea de munca dar ce se trece pe adeverinta pentru banca trebuie sa corespunda cu cel din cartea de munca.
parerea mea este ca nu s-a "deranjat" nimeni sa mearga sa inregistreze aceste acte aditionale la cim .
tot in acest salariu este inclus si sporul de vechime pe care nu se binevoia a fi reactualizat in fiecare an cum de fapt trebuia, se profita de pe urma faptului ca fiecare ne dorim un loc de munca si luam pozitia "mutului" pentru a nu avea probleme
Depinde de formatul adeverintei,poate fi salariu net de incadrare,salariul net incasat,situatie in care nu mai corespunde cu inregistrarea in carnetul de munca, inregistrare care se refera la salariul tarifar brut si sporuri.
Ore suplimentare
Adriana023
Buna ziua,
Am o mica problema, sper sa puteti ajuta. Eu sunt angajata in momentul acesta la o firma privata, unde se fac deseori ore suplimentare. Orele ... (vezi toată discuția)