avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața! Sunt angajată ca și gestionar la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața! Sunt angajată ca și gestionar la o firmă ...

Bună dimineața!
Sunt angajată ca și gestionar la o firmă ( Agroconcordia) care până pe data de 22 octombrie 2024 are contract de închiriere cu un abator . După această dată nu știu ce se va întâmpla pentru ca la ședința de ieri, cea care a venit din partea lor nu a spus nimic concret asupra locurilor de muncă pe care le oferă în cadrul aceleași firme, ba chiar mai mult mi-a spus ca nu are post de gestionar sa imi ofere… practic ne obliga sa ne dam demisiile…as dori sa știu și sa îmi spuneți ce se poate face legal pe mai departe și care este următorul pas pe care trebuie sa îl fac ? Vreau sa precizez ca, împreună cu doamna au mai fost și 2 reprezentanți ai altor firme care și-au prezentat oferta de muncă , dar pentru a lucra la dânșii trebuie sa ne dam demisia de la actualul loc de muncă , apoi sa trecem printr-un interviu la celelalte firme și apoi sa vedem dacă ne angajează sau nu! Eu nu doresc sa îmi dau demisia de la Agroconcordia pentru ca acești domni nu procedează corect .
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: dana3329 , utilizator 15:44, 20 Octombrie 2024
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiza ITM-ul local cu la demisia sugerata de catre angajator sau puteti sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiza ITM-ul local cu la demisia sugerata de catre angajator sau puteti sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.

Am înțeles! Vă mulțumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce poate face un angajat de 13 ani al unei companii, fără nici ... Gyna Gyna Ce poate face un angajat de 13 ani al unei companii, fără nici o abatere la locul de munca în acești ani, dacă șeful l-a obligat sa își semneze demisia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiica mea a fost anuntata ca de la 1 martie trebuie ... Grace 03 Grace 03 Buna ziua.Fiica mea a fostt anuntata ca de la 1 martie trebuie sa si dea demisia deoarece se inchide firma unde lucreaza.Ce se poate face?Mulțumesc! (vezi toată discuția)
As avea nevoie ... AndreeaI85 AndreeaI85 As avea nevoie de niste informatii. Sotului meu i-a fost ceruta demisia pana luni de catre directorul de centru, nu de catre directorul general, nu stiu daca ... (vezi toată discuția)