avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare Buna dimineata...Am rugamintea de a ma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare Buna dimineata...Am rugamintea de a ma ajuta cu un ...

Pensionare
Buna dimineata...Am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns la problema mea .Mentionez ca sunt femeie, nascuta in noiembrie 1967,am 35 de ani vechime ,ani munciti efectiv ,pe langa aceasta vechime am 9 luni de somaj efectuat in 91-92 ,am un copil si am inteles ca pot beneficia de 6 luni vechime in plus si ,locuiesc intr-o zona unde pot beneficia de 2 ani pentru poluare .La locul de munca pe care il am lucrurile merg din ce in ce mai prost si intrebarea mea este ma pot pensiona? Daca da ,cand pot face acest lucru si in ce conditii. Chiar si cu o pensionare anticipata cata penalizare as primi? multumesc
Cel mai recent răspuns: zakazaka , utilizator 10:05, 20 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noiembrie 1967 Aprilie 2031 63/5 35/0
63 ani si 5 luni - 5 ani = 58 ani si 5 luni - pensie anticipata daca indepliniti conditia de stagiu complet contributiv de 35 ani.
buna dimineata
chiar in acest moment am stagiul de cotizare de 36 de ani ....in noiembrie 2024 implinesc 57 de ani ...pe langa cei 36 de ani am 9 luni de somaj...daca as opta dupa ce implinesc 57 de ani sa ies anticipat cu penalizare cat ar fi penalizarea ca procent si daca la pensionarea anticipata se adauga 6 luni pentru copil si 2 ani cei de la legea cu poluarea? multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand veti i mplini si varsta de 58 ani si 5 luni se va ;pune si problema penalizarii/nepenalizarii cuantumului pensiei.
multumesc ...sanatate si o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie euvictoria euvictoria Sunt nascuta in octombrie 1959 . Lucrez ca educatoare din 1978 si vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare. In perioada 1 sept 1978-31 ... (vezi toată discuția)
Conform legii actuale la cati ani pot iesi femeile la pensie ... mocanu carmen mocanu carmen Conform Legii actuale la cati ani pot iesi femeile la pensie anticipata fara penalitati? (vezi toată discuția)
Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la ... zakazaka zakazaka Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la o intrebare...am 57 de ani neimpliniti ,nascuta in 1967 in 2023 am facut stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)