avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bună ziua. Am semnat un antecontract ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bună ziua. Am semnat un antecontract vanzare-cumparare cu un ...

Bună ziua. Am semnat un antecontract vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar în 2023 cu rate la dezvoltator pe o perioada de 10 ani. Imobilul a fost predat și e locuibil din 2023. Avansului și ratelor li se aplica cota de TVA de 5%. Ce se întâmplă cu ratele de la 1 ianuarie 2024? Li se aplica TVA 9% ? Care ar fi soluția pentru a beneficia de TVA de 5?

Alte discuții în legătură

Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
Antecontract semnat in 2021 tva 5% ,predare imobil in 2024 , cat este cota de tva? BucurI BucurI Antecontract semnat in 2021 pentru o locuinta cu plata avans la dezvoltator cota tva 5% , predare imobil in 2024, se aplica cota de tva de 9%? Buna ... (vezi toată discuția)