avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

Sunt in proces cu fosta sotie de aproape 2 ani. Conform primei Hot. Jud. (fond)suntem divortati, custodia minorei ia fost atribuita mamei, platesc pensie alimentara pt fiica mea (25% din venit net) si am drept vizitare in prima si a treia duminica din luna intra 10 si 16 la domiciliul si in prezenta mamei. Conform celei de-a doua Hot. Jud. (apel) s-a modificat programul de vizitare astfel: prima si a treia duminica din luna intre 10 si 16 la domiciliul meu. Fosta sotie nu respecta aceasta Hot. invocand ca nu este definitiva si irevocabila. Acum suntem in recurs la Curtea de Apel. De aproape 2 ani eu nu particip la cresterea si educarea minorei datorita ingradirii acestui drept de catre mama, particip doar pe plan financiar prin plata pensiei alimentare. Chiar nu exista dreptate in Romania? Repet, sunt implicat in acest proces de aproape 2 ani, pe care i-am pierdut din viata fiicei mele si pe care nici o instanta nu poate sa ofere o sentinta prin care sa ii recuperez. Intrebarea mea este: chiar nu exista nici o posibilitate prin care sa pot participa in mod normal la cresterea si educarea fiicei mele? Mentionez ca pana acum am schimbat 3 avocati, fiecare dintre ei motivand esecul pe seama celui ce ma reprezentat inainte. Deasemenea mentionez ca la dosar exista nenumarate declaratii mincinoase ale unor persoane pe care nu le cunosc in favoarea fostei sotii. Din cate stiu recursul este ultima cale legala prin care am putut ataca sentintele precedente. Daca nici acum nu se va face dreptate, ce optiuni mai exista? Mentionez ca am fost in concediu de paternitate aprox 1 an la nasterea minorei, nu am cazier, sunt doar o persoana normala care isi iubeste enorm fiica si nu poate beneficia de compania acesteia in cei mai frumosi ani ai vietii din cauza unei mama ce nu face decat sa incerce sa se razbune pe mine prin toate mijloacele.
Cel mai recent răspuns: buzeadrian , utilizator 21:13, 8 Februarie 2010
In timpul divortului puteti solicita instantei o ordonanta presedintiala pt stabilirea temporara a unui program de vizitare minor. Aceasta hotarare e executorie, deci mama nu va mai putea invoca lipsa ramanerii definitive.

Succes!
Daca aveti o hotarare anterioara privind programul de vizitare, definitiva , ea este in vigoare pana la pronuntarea celei despre care vorbiti. Daca nu, nu o contestati pe aceasta ca ea sa ramana definitiva cat mai repede. Daca nu sunteti de acord cu ea, puteti ulterior, formula o noua cerere invocand motive noi si temeinice.Solicitati sprijnul autoritatii tutelare.
Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului

Infractiune ce face parte din grupul infractiunilor care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala,
prevazute in cap. I, t. IX, art. 307, C. pen., partea speciala si consta in fapta parintelui de a retine copilul sau minor, fara consimtamantul celuilalt parinte sau al persoanei careia i-a fost incredintat minorul, potrivit legii. Este asimilata acestei infractiuni si fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.


Conduita culpabila a fostei sotii poate fi constata de catre un executor judecatoresc .


Insa , urmati sfatul colegei @adutescu , neexistand o hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila , dreptul de vizita sa fie incuviintat pe cale de ordonanta presedintiala.

Succes.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pt informatie, problema e ca astazi (8 feb) am avut termen la Curtea de Apel (in cadrul recursului) si s-a acordat o amanare (pt luare la cunostinta inscrisuri noi depuse de ambele parti), iar termenul urmator (si ultimul asa cum a indicat instanta) este 1 martie ceea ce cred ca nu imi ofera destul timpt pt a aplica aceasta situatie "drept de vizita incuviintat pe cale de ordonanta presedintiala"

Cat despre infractiunea de care se face vinovata fosta sotie pt nerespectarea unei Hot. Jud., am depus o plangere penala repartizata catre sectia de politie de care apartine iar cei de acolo mi-au indicat ca nu o pot sanctiona in nici un fel deoarece sentinte nu este definitiva si irevocabila, apoi au trimis plangerea inapoi probabil cu propunerea de neincepere a urmaririi penale.

Simt ca raman fara optiuni si fara timp si cel mai important ... fara fiica mea pe care o iubesc enorm din cauza unui sistem defect bazat pe influenta, declaratii mincinoase si persoane incompetente. Nu am avut niciodata probleme cu legea, nu am intrat niciodata intr-o sala de judecata pana acum si toate astea imi lasa doar un gust amar si cel mai grav ... se fac in "interesul minorei" asa cum apare in nenumarate documente, chiar si in Hot. Jud. Sistemul nostru este prost conceput si neperformant, iti testeaza limitele rabdarii si asa se ajunge la situatii mult mai grave.

Dosarul cazului a depasit 200 de file si 2 instante (fond si apel) si inca nu pot beneficia de prezenta fiicei mele care imi este foarte atasata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor OLIMPIUCLAUDIU OLIMPIUCLAUDIU Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma sprijiniti cu un sfat privind incredintare minor spre crestere si educare, descris succint mai jos: Am o fetita in ... (vezi toată discuția)