avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua. am un frate care a murit care are un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua. am un frate care a murit care are un mostenitor, un ...

buna ziua. am unfrate care a murit care are un mostenitor, un fiu dar care in ultimii 20 de ani nu s,a interesat de tatal lui, eu locuiesc in acasa in care a stat si tatal lui,, acum fiul vine si cere dreptul de a intra in casa,,dupa 20 de ani,, cum il pot opri legal? daca ar fi sa,i platesc partea sa ma poate obliga sa o platesc intr,un termen anume? sa zic in 2 ,,3 ani ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:22, 20 Octombrie 2024
Nu are dreptul de a intra forțat în casă. Dacă face scandal chemați poliția.
Nu-i permiteți să intre în casă. Sucesiunea se va rezolva fie amiabil la notar, fie la instanță.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discuțiile sunt ample! Important de știut dacă acel imobil în care a locuit fratele împreună cu d-voastra era proprietatea dumnealui exclusiva sau aveți și d voastră vreun drept acolo.
In funcție de acest aspect se va cunoaște cota fiecăruia din acel bun și implicit va puteți orienta la valoarea unei eventuale sulte.
Nu poate întra în imobil indiferent de ce cota ii revine din bun decât numai cu acordul d voastră .
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bănuiesc ca e casa parinteasca , altfel nu vad de ce locuiti în casa fratelui. Dacă e casa fratelui, din păcate el e singurul mostenitor și trebuie sa eliberați candava casa.
Dacă a fost casa părinților, va trebui sa dezbateti succesiunea impreuna cu nepotul și dacă i vreti, sa ui dati sulta. Strângeți bani de pe acum, veri castuga timp cât durează procesul, apoi instanta va poate acorda termen maxim 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire imobil brasero2011 brasero2011 Dupa decesul tatalui meu, am mostenit impreuna cu fratele un imobil(casa si curte) in care a locuit tatal nostru. Dupa dezbaterea mostenirii, mi-a revenit o ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)
Probleme acces locuinta Utilizator2889 Utilizator2889 Buna ziua! Tata a murit anul trecut in iunie, iar noi (3 frati si 1 frate decedat cu 2 copii lasati in urma) nu am facut inca succesiunea. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)