avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am urmatoarea situatie.Sunt proprietara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am urmatoarea situatie.Sunt proprietara unui apartament ...

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie.Sunt proprietara unui apartament intr un bloc cu 8 etaje intr-un oras , unde nu prea exista asociatii de locatari.Fiecare bloc se gospodareste cum poate.Cand se repara vreun spatiu comun sau se aduna bani pentru curatenie sau pentru iluminatul scarii, unii platesc, altii nu.
Problema mea este urmatoarea:
Liftul blocului este stricat si nu functioneaza de cativa ani.Nu reusim sa strangem bani pentru reparatia lui, unii vor, altii nu.
Daca ma gandesc sa suport integral costurile cu reparatia lui si functionarea lui sa se poata face doar pe baza de un cod/cheie as putea sa cer o taxa lunara celor care doresc sa il foloseasac!?
In aceste conditii, trebuie sa suport in continuare serviciul de mentenanta?

Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2024
Anonim 79, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:35, 20 Octombrie 2024
Puteti intocmi un document scris, sub semnatura (eventual in fata unui notar), cu locatarii/ proprietarii care doresc sa participe la reparatia, reautorizarea, mentenanta, etc. liftului. Impreuna stabiliti cum puteti avea numai dvs., semnatarii, acces la lift (posibil cu o cheie).
De cerut taxa lunara, nu puteti, liftul este spatiu comun pentru toti proprietarii.
Buna ziua

Rezolvati problema cu asociatia.

Liftul trebuie autorizat ISCIR, de asemenea este obligatoriu un contract de mentenanta cu o firma autorizata.

Conform legii 196/2018, puteti lua in folosinta exclusiva liftul numai cu acordul tuturor proprietarilor, pe baza unui contract pe maxim 12 luni si numai daca nu sunt lezate drepturile altor proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii comerciale obligate la plata administratorului ? Robert58 Robert58 Buna ziua ! In conditiile existentei la parterul imobilului a mai multor spatii comerciale, stiut fiind faptul ca acestea platesc separat gunoiul, nu ... (vezi toată discuția)
Proprietarii nu vor asociatie. ce este de facut? magic9pm magic9pm Ce este de facut? Proprietarii nu vor Asociatie. Locuiesc intr-un bloc nou dat in folosinta acum un an. Blocul are 3 etaje si doar 8 apartamente. Sunt ... (vezi toată discuția)
A crescut taxa pentru verificarea lifturilor - iscir Armenteros Armenteros In data de 26.08.2010 a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta 22 care modifica si completeaza Legea 64/2008. Prin aceasta, se prevede reorganizarea ... (vezi toată discuția)