avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vicii ascunse nerezolvate - spatiu de depozitare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vicii ascunse nerezolvate - spatiu de depozitare subsol cu mucegai

Bună ziua,

Am nevoie de sfatul unui avocat cu experiență în drept imobiliar sau civil în legătură cu următoarea speță:

În urmă cu 2 ani, am achiziționat un apartament care include o boxă (spațiu de depozitare la subsol), clasificată ca anexă gospodărească în contractul de vânzare-cumpărare. La scurt timp după achiziție, am observat că obiectele depozitate în boxă acumulau mucegai, iar acest fenomen afecta și pereții. Am constatat că boxa nu beneficiază de aerisire, cel mai probabil acest fapt fiind si cauza mucegaiului.

Am notificat dezvoltatorul de nenumărate ori (verbal și scris) timp de aproximativ 1,5 ani, iar acesta a încercat o soluție temporară, realizând două aerisiri în peretele comun cu parcarea subterană. Aceasta a rezolvat problema temporar, însă in urma cu cateva zile, aerisirile au fost astupate de dezvoltator, aparent din cauza problemelor legale legate de lipsa unui aviz ISU. Mentionez ca sunt mai multi proprietari de boxe in aceeasi situatie si nimeni nu a primit vreo notificare/informare in legatura cu astuparea aerisirilor.

Întrebări:
Ce măsuri legale pot lua pentru a solicita remedierea definitivă a problemei de ventilație?
Pot cere o soluție tehnică care să fie aprobată din punct de vedere legal (inclusiv ISU)?
Astuparea aerisirilor fără notificare poate fi considerată o încălcare a drepturilor mele de proprietar?
Acest act poate fi considerat vandalism sau poate fi raportat la poliție?
Clasificarea boxei ca anexă gospodărească în contract ajută în această situație? Cum influențează acest statut răspunderea dezvoltatorului?

Orice sfat sau îndrumare în legătură cu pașii legali pe care ar trebui să îi urmez ar fi apreciate. Sunt deschis la o colaborare cu un avocat odata ce inteleg mai bine care ar fi implicatiile la care sa ma astept.

Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Lamurire Pjua Pjua Am o boxa la demisol, si deasupra mea,la parter un vecin ce are dormitorul!El sustine ca are mucegai in parchet deoarece Eu tin geamul deschis la boxa(desi Nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ... Giulianisi Giulianisi Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ferestrelor de la subsol pe perioada anotimpului rece? Locuiesc la parter si in fiecare ... (vezi toată discuția)
Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)