avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat de actionar al soțului meu, la Peco Brasov
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat de actionar al soțului meu, la Peco Brasov

Bună ziua!
Am un certificat de actionar al soțului meu, la "Peco Brasov". Sotul meu a decedat în urma cu câțiva ani, iar la vremea respectivă stiind că nu mai există "Peco" am ignorat acest certificat. Acum am aflat că acțiunile acestei societati au fost preluate de OMV. Vă rog să-mi spuneti, să mă îndrumați, ce trebuie sa fac, care sunt pașii de urmat, cui să mă adresez, pentru a afla, dacă, eu ca mostenitoare, a sotului meu, mai pot beneficia de acest cerificat/actiuni, în vederea vinderii certificatului sau ridicării dividendelor acumulate.
M-ar ajuta enorm răspunsul dumneavoastra, și vă mulțumesc din suflet, anticipat, celor care vor avea timp s-o facă.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:38, 21 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua.
Am găsit câteva informații relevante pe siteul OMV, sperăm să vă fie de folos.
”În vederea vânzării acțiunilor deținute în OMV Petrom, acționarii trebuie să-și preschimbe Certificatele de Acționar primite în cadrul Programului de Privatizare în Masă, derulat în perioada 1995-1996. Pentru beneficiarii Programului de Privatizare în Masă, reamintim faptul că OMV PETROM S.A. s-a constituit în baza Ordonanței de Urgență nr. 49/1997, sub denumirea de Societatea Națională a Petrolului PETROM SA - București, prin fuziunea Regiei Autonome Petrom RA - București cu un număr de 45 foste societăți comerciale.”
acest răspuns util
In primul rand, certificatul de actionar al sotului dvs. trebuie sa se regaseasca nominalizat in certificatul de mostenitor. Va puteti adresa la Depozitarul central aici: [ link extern ] /
acest răspuns util
Nu e cazul sa va gândiți la vanzare pentru ca Omv Petrom încă merge foarte bine și puteți incasa anual dividende frumoase.
Dacă deja aveți dezbătută moștenirea și acest titlu de acționar nu l-ati cuprins în masa succesorala, mergeți la același notar sau la altul și solicitați sa încheie un supliment la acest certificat în care sa apară trecute acele actiuni.
Notarul se va ocupa și de obținerea de la Depozitarul central a extrasului de cont cu actiunile detinute de fostul proprietar la aceasta firma dar și la altele (o sa vedeți).
Copie dupa acest supliment de certificat de moștenitor trebuie sa trimiteți la Depozitarul central pentru a va inregistra pe dumnevoastra ca nou proprietar.
Abia după aceea puteți sa va adresați la Brd cu buletinul pentru a va ridica dividendele care vi se cuvin dar doar pe ultimii 3 ani. Restul sunt pierdute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de actionar peco bacau sa paicums paicums Stie cineva ce s-a intamplat cu actiunile la PECO BACAU SA. Am un certificat de actionar emis in 1996. multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Am certificatul de acționar mostenit. Viorel Popa80678@gmail.com Viorel Popa80678@gmail.com Am certificatul de acționar la peco de cînd s-au dat cam 20 de ani cam atunci cred că am luat 60 de lei mai am unul al lui maică-mea care a decedat acuma ... (vezi toată discuția)
Vanzare certificat de actionar vasile aurel vasile aurel Buna ziua ,am un certificat de actionar de la sc peco drobeta turnu severin ,unde as putea sa ma interesez de el avind 162 de actiuni cumparate de bunicul meu ... (vezi toată discuția)