As dori sa stiu ce formalitati pe linie de SSM trebuie facute si de catre cine (lucratorul desemnat SSM/ conducatorul locului de munca) pentru efectuarea stagiului de practica intr-o intreprindere de catre un numar de 6 elevi din clasa a IX-a
Va multumesc pentru raspuns. As mai dori sa stiu in cazul unui eveniment nedorit pe traseul de deplasare al elevilor la/de la domiciliu la intreprinderea unde efctueaza stagiul de practica, cine declara evenimentul si cine face cercetarea?
Comunicarea evenimentului produs la ITM se poate face de catre conducatorul de practica al elevilor din partea scolii si/ sau de catre angajatorul de practica/ firma unde se desfasoara practica.
In conventia de practica incheiata intre scoala si firma, in anexa pe linie de ssm-psi-su, se fac precizari in acest sens. Transportul elevilor de la scoala la firma si de la firma la scoala, de regula, se organizeaza de catre scoala care detine si microbuz scolar. Cercetarea unui eventual eveniment produs se face de catre sccola daca a organizat transportul si de catre firma plus scoala daca firma a realizat transportul elevilor.
In cazul nostru elevii sunt in clasa a IX-a si deplasarea lor la/de la domiciliu la unitatea unde efectueaza stagiul de practica se face individual, cu mijloace de transport diferite (ex. metrou, STB, autoturismul parintilor), asadar cine declara evenimentul si cine face cercetarea in cazul unui accident de traseu? Este bine ca unitatea sa solicite elevilor completarea unor declaratii de traseu la/de la domiciliu la unitatea unde efectueaza stagiul de practica?
Depinde ce ati mentionat in protocolul pe linie de ssm-psi-su, anexa la contractul incheiat de scoala cu firma, cu referire la transportul elevilor. Dupa cum mentionati, responsabilitatea transportului, a traseului declarat de elevi si obligatoriu de urmat, revin scolii. De aici si responsabilitatea comunicarii la ITM si implicit a cercetarii unui eventual eveniment produs pe traseu.
Daca elevii vin/ pleaca, la/ de la, firma fiecare cu ce apuca, imi este greu, sa cred, ca firma si-ar asuma responsabilitatile de care intrebati. O intrebare scrisa la ITM, cu prezentarea situatiei existente, urmata de un raspuns clar, ar putea fi utila.