avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, intampin o problema ciudata la intocmirea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, intampin o problema ciudata la intocmirea Cartii de ...

Buna ziua, intampin o problema ciudata la intocmirea Cartii de identitate provizorii.
Dupa ce mi a fost eliberata am constatat ca la numele mamei este trecut "Maria" desi pe mama mea o cheama "Gabriela" , asa cum este trecut si in certificatul de nastere pe care il detin in original.

La evidenta populatiei mi s a spus ca in sistemul lor la numele mamei este trecut Maria , nu Gabriela si ca va trebui sa contactez primaria de unde mi a fost eliberat certificatul de nastere pentru ca acestia sa confirme ca numele mamei este Gabriela si nu Maria.

Certificatul meu de nastere a fost eliberat intr o alta localitate unde nu am cum sa ajung.

Mentionez ca Maria este numele bunicii mele, care a avut custodie asupra mea, insa numele mamei mele, trecut pe certificatul de nastere este Gabriela.

Ce este de facut in acest caz?Nu ar trebui sa se corecteze aceasta greseala doar cu certificatul de nastere?Presupun ca este o eroare in sistemul lor.Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:23, 22 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificările asupra actului de naștere trebuie făcute de cei de la evidența persoanei, nu de dvs.
Depuneți o solicitare scrisă, prin care solicitați corecții, și anexați cartea de identitate provizorie și certificatul de naștere.
Este o eroare gravă ce au făcut, nu aveau voie să vă elibereze cartea de identitate cu prenumele mamei greșit; în cazul unor neconcordanțe, se fac verificări și ulterior se elibereazăă actul de identitate.
Dacă greșeala este în certificatul dvs. de naștere, veți fi îndrumată să solicitați unul nou, întocmit corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere elenae elenae Buna ziua, ma poate lamuri cineva? Soacra mea si-a pierdut certificatul de nastre locuieste in Constanta si are 80 de ani, dar a fost nascuta in Ialomita. Am ... (vezi toată discuția)
Probleme schimbare carte de identitate ContSters374860 ContSters374860 Buna seara, Voi prezenta un caz concret fara a da nume reale.Este vorba de o persoana de sex masculin care dorea sa-si schimbe Cartea de Identitate. Acesta ... (vezi toată discuția)
Greseli facute in buletinul de identitate mihaicatalin91 mihaicatalin91 Cum fac sa remediez urmatoarea problema: cand mi-au facut certificatul de nastere mi-au gresit o litera din numele meu si bineinteles cand am scos buletinul ... (vezi toată discuția)