avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Raportare Biroul de credite timp de 11 ani
Discuție deschisă în Executare silită

Raportare Biroul de credite timp de 11 ani

Am contractat un credit în 2016, iar la sfârșitul anului 2017 nu am mai reușit să fac plățile. În ianuarie 2019, creditul a fost transferat către un executor judecătoresc, care a emis o poprire la locul meu de muncă. Între timp, mi-am schimbat locul de muncă, iar în repetate rânduri am încercat să-l contactez pe executor, fără succes. În cele din urmă, poprirea mi-a fost trimisă abia în 2023, iar în iulie 2024 am achitat integral datoria.

Pe toată această perioadă, din 2017 până în iulie 2024, banca a continuat să mă raporteze negativ la Biroul de Credit, fără a trimite notificări prealabile de 15 zile, conform cerințelor. Aș dori să înțeleg dacă este legal ca banca să continue raportarea negativă chiar și după emiterea hotărârii de executare. De asemenea, trebuia banca să mă notifice cu 15 zile înainte de fiecare înregistrare la Biroul de Credit, sau este suficientă o singură notificare la prima raportare? Nu am reușit să găsesc o clarificare în acest sens.

Va multumesc
Cristina

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutați cu un raspuns stancumihai85 stancumihai85 As dori sa va expun o problema In anul 2015 luna 01 mi sa pus poprire pe salariu pentru un credit acordat in 2010 (nu contest poprirea).In 2015 luna 08 sa ... (vezi toată discuția)
Creditare sc din romania de catre o sc italiana Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Initial s-a semnat in 3 iulie2018 un ctr de creditare intre sc din Romania si sc italiana pt suma de 200000 euro in data de 6 iulie 2018 se primesc cf extrasul ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca apar cu imprumut in biroul de credit fara ca eu sa fi luat acel imprumut Oana0113 Oana0113 Am o problema foarte mare, Am fost de curand la o banca pentru a face o cerere de imprumut. Cand au primit raportul de la biroul de credit surpriza, domna de ... (vezi toată discuția)