avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua.
In urma divortului finalizat la notar, am o coventie notariala cu fostul sot privind: exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea resedintei celor 2 copii minori la mine si plata de catre el, in calitate de parinte nerezident, a unei pensii de intretinere stabilita intr-o suma fixa si defalcata in mod egal pe cele 3 componente: cheltuieli de crestere, educatie si pregatire profesionala.
Fostul sot mi-a solicitat justificarea cheltuirii pensiei pe cele 3 componente (deci cu incadrarea acestora in plafonul aferent fiecarei componente). Intrucat i-am comunicat ca o astfel de justificare nu ar face decat sa genereze discutii interminabile intre noi si ca nici nu are vreun temei legal, a incetat sa-mi mai transfere pensia in contul bancar.
Mi-a dat in schimb un card Revolut, asociat contului lui personal, mi-a spus ca va vira pensia doar pe acel card (al carui titular este el) si mi-a impus utilizarea acelui card pentru cheltuielile de intretinere a copiilor. Acest cont deschis pe numele lui are asociate 2 carduri, unul pe care mi l-a dat mie si unul al lui. Mi-a transmis, de asemenea, ca pe perioada in care gazduieste copiii (aproximativ 8 zile pe luna), va efectua cheltuielile pentru ei din acelasi cont bancar, de pe cardul lui.
Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda in aceasta situatie pe care o consider abuziva.
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 20:46, 24 Octombrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cunosc exact, la modul general, cardurile bancare pot fi doar in posesia titularului. La o cautare rapida, termenii si conditiile Revolut nu permit utilizatorului sa foloseasca aplicatia sau cardul pentru a oferi cardul altei persoane.

Dvs nu ati refuzat banii... dvs ati refuzat sa folositi un card bancar al carui titular este alta persoana.

Apoi, debitorul doreste sa "cheltuie" din aceeasi suma fixa stabilita ... dar ati convenit ca plata sa se faca in bani, nu in natura. Si dvs peste vreo 3 ani puteti merge la executor sa recuperati "restanta" ... sa arate dumnealui in instanta ca acest card al carui titular este a fost in posesia dvs

Intortocheata intelegerea, in suma fixa si defalcata. Mergeti la executor, vedeti ce se poate face....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minori 123456ac 123456ac buna seara, fostul sot insista sa depuna pensia de intretinere minori pe cont bancar, cont pe care eu am propire..l-am anuntat stie de aceasta situatie dar nu ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)