avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Tatal meu a depus dosarul pt pensie in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Tatal meu a depus dosarul pt pensie in Romania, mentionez ...

Buna ziua!Tatal meu a depus dosarul pt pensie in Romania ,mentionez ca a lucrat si in Franta 8 ani..In Romania are o vechime de 28 ani..A primit o decizie provizorie,,ce trebuie sa facem mai departe pt a obtine ani din Franta? Unde trebuie sa ne adresam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:30, 23 Octombrie 2024
La împlinirea vârstei de 62 de ani (care este vârsta legală de pensionare în Franța), poate să iasă la pensie.

Drepturile de pensie se calculează proporțional cu perioadele de asigurare realizate în fiecare stat implicat.

Casa naţională de asigurări de bătrâneţe (CNAV ) este institutia competenta din Franta..De asemenea, pentru detalii puteti solicita sprijin de la Ambasada României la Paris - Biroul Ataşaţilor pentru Probleme de munca si sociale
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? marianacostantino marianacostantino Buna as dori sa situ cand IED la pensie? Sunt nascut 16 02 1954 am lucrat 30 ani an rulmentu Bv ,cu grupa a2a ,26 ani si 11 luni . Si acuma de4 ani muncesc an ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor mikele4 mikele4 Locuiesc in strainatate de 14 ani,si as dori sa ma pensionez.Am vechime in tara de 20 ani iar aici am 10.Sint nascuta in 1956,si nu stiu daca anii de facultate ... (vezi toată discuția)
Pensie din italia gladyn68 gladyn68 contract de munca de 24 de ore pe saptamana in italia , dupa cati ani se ia in considerare la calculul pt pensie ? (vezi toată discuția)