avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... BUNA DIMINEATA! VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

BUNA DIMINEATA! VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA RECLAMANTUL ESTE ...

BUNA DIMINEATA!
VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA RECLAMANTUL ESTE OBLIGAT SAU NU SA PARTICIPE LA DEZBATEREA PROCESULUI CIVIL INTENTAT DE ACESTA,
IAR IN CAZUL NEPARTICIPARII TREBUIE SA ANUNTE IN PREALABIL,
DIN TIMP,
INSTANTA DE JUDECATA PRINTR-O CERERE MOTIVATA?
SI DACA,DA:
CUM SE FORMULEAZA O ASEMENEA CERERE?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:06, 23 Octombrie 2024
Potrivit art.411 alin.1 pct.2 teza a II-a , C.proc.civ., cauza se judecă dacă reclamantul sau pârâtul a cerut în scris judecarea în lipsă.

In acest caz, reclamatul/paratul depun la instanta o cerere privind judecarea in lipsa..nu trebuie motivata cererea.
Reclamantul nu are obligația de a participa fizic la proces dar îl poate pierde dacă nu este diligent și nu își angajeza măcar avocat daca el personal nu are chef de propriul proces.

București 2024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog sa-mi comunicati daca reclamantul este obligat ... Zenit Eliya Zenit Eliya BUNA SEARA! VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA RECLAMANTUL ESTE OBLIGAT SAU NU SA PARTICIPE LA. DEZBATEREA PROCESULUI CIVIL INTENTAT DE ACESTA. IAR IN CAZUL ... (vezi toată discuția)
Judecarea in lipsa paullilie paullilie 1.Conform carui articol din Codul Civil , pot solicita instantei judecarea in lipsa, si daca solicit acest lucru in cererea de chemare in judecata, cand ... (vezi toată discuția)
Se poate judeca în lipsã un litigiu de muncã? dorudoru dorudoru Am o cunostiinta care in data de 17.12.2013 are primul termen de judecata Litigiu de munca pentru neacordarea drepturilor salariale. Atat faptul ca persoana in ... (vezi toată discuția)