avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Avem următoarea speță. Un angajat de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Avem următoarea speță. Un angajat de la o firma ...

Bună ziua. Avem următoarea speță. Un angajat de la o firma de cablaj privată, a prezentat Astăzi demisia cu preaviz parțial, solicitant încetarea raportului de muncă cu 01.11.2024! Urmează să se angajeze la stat cu data de 01.11.2024, însă actualul angajator nu vrea sa ii accepte demisia decât cu 20 zile lucrătoare! Ce este de făcut? Persoana trebuie sa se prezinte în data de 1 noiembrie la jobul de la stat! Daca nu ii acorda demisia, o afectează la noul loc de muncă acest aspect?? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 23 Octombrie 2024
Demisia este un act unilateral de vointa al salariatul si aceasta nu se aproba. Angajatorul doar ia la cunostinta despre demisie, nu o si aproba.

Salariatul nu poate rerunta la preaviz de la sine putere..... cel care decide este angajatorul.

In situatia data sunt mai multe posibilitati:
1. de la 01.11.2024 si pana la expirarea termenului legal de preaviz , salariatul poate fi pontat absent nemotivat, situatie in care angajatorul poate decide sau nu cercetarea disciplinara a lui.

2. de la 01.11.2024 si pana la expirarea termenului legal de preaviz , salariatul poate sa-si faca cerere de concediu fara plata sau de concediu de doihna daca mai are de efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)
Demisie Laitin Laitin Bună seara, de pe 1 iulie nu mai lucrez, mi-am scris demisia pe 19 iulie dar șeful meu direct a refuzat să o semneze pe motiv că solicită preaviz. Am ... (vezi toată discuția)