avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract civil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract civil

buna
Am avut un contract de munca care a incetat in aceasta luna. Adunand actele pt dosarul de somaj mi s-a transmis ca nu am voie sa am nici un venit, eu avand contract civil , la nici o institutie nu mi s-a spus cum pot inceta acel contract civil.
Va rog sa ma lamuriti cum pot inceta contractul civil.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:00, 8 Februarie 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
...
2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

3. Nu spuneti cum se numeste acel contract civil, ce titlu are. Oricum, in continutul sau are un articol in care se precizeaza cum se face incetarea lui.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Interventie moderator

Am rugamintea sa nu postati alte topicuri daca mai aveti intrebari. Apasati butonul "raspunde" si scrieti intrebarea. Multumesc, o seara frumoasa.

Gabriela Pintea

parvu anita a scris:
prin urmare ma sfatuiti ca nu trebuie dovedita intreruperea contractului civil deoarece acesta nu este mentionat in art15.
Contractul civil este incheiat intre o clinica si angajat-asistent medical
pirvu anita a scris:
prin urmare ma sfatuiti ca nu trebuie dovedita intreruperea contractului civil deoarece acesta nu este mentionat in art15.
Contractul civil este incheiat intre o clinica si angajat-asistent medical

1. Nu face parte din art.15 din Norme, pentru a fi admis. Ar trebui intrerupt.
2. Luati legatura si cu AJOFM sa vedeti si punctul lor de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de somaj 0748347308 0748347308 am fost la fortele de munca si refuza sa imi primeasca actele de somaj pe motiv ca mai detin un loc de munca cu contract de 2 ore ,cu un venit de 180 lei pe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de ajutorul de somaj CAMELIA D. CAMELIA D. Buna ziua , Momentan nu am un loc de munca si primesc indemnizatie de somaj,si as dori sa-mi spuneti daca in cazul in care as opta pentru un loc de munca ... (vezi toată discuția)
Somaj mihaelao5 mihaelao5 buna ziua. am si eu o intrebare va rog. de 10 ani sunt administrator la un srl, 6 ani am muncit ca vanzator la o alta firma de confectii cu acte in ... (vezi toată discuția)