avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie, Am dorit sa simulez valoarea pensiei in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie, Am dorit sa simulez valoarea pensiei in cazul ...

Calcul pensie,

Am dorit sa simulez valoarea pensiei in cazul in care maine as iesi la pensie si m-am impotmolit la calculul final. Ma intereseaza in mare, nu la virgulita. Am calculat numarul total de puncte si a reiesit : (51.2:38ani) + (2.5+3.75+3) = 10.55. Daca inmultesc 81.28 cu 10.55 rezulta o pensie de 857 lei. Unde gresesc ?
51.2 este suma punctajelor pentru cei 38 ani, iar 9.25 reprezinta punctele de stabilitate.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:11, 1 Noiembrie 2024
De ce impartiti total puncte realizate la 38 ? ca nu se imparte nimic la nimic . La totalul punctelor - 51.2 - se adauga punctele de stabilitate ( ziceti dvs. ca ar fi 9,25 ) , rezulta 60,45 . Acestea se inmultesc cu VPR : 60,45 x 81 = 4896 lei brut . Se scade impozitul de 10% din suma care depaseste 3000 lei : 4896 - 190 = 4706 lei pensie neta . Am luat de bune cifrele dvs. , calculul este pentru o pensie fara penalizare .PS. Nu-mi dau seama ce este 81,28 .
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
Multumesc frumos, asta nu intelegeam, de ce sa impart suma la anii lucrati.
81.28 este vpr, valoarea punctului de referinta
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2024
Adriana68, utilizator
Legea 360/2023
Art.84
(2) La data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de referință este de 81 de lei.
Are legatura calculul de mai sus cu contributia la pilonul II ? Eu voiam sa ies anticipat la pensie. ( cu 5 ani inainte ) si am luat de bun valoarea salariului brut vis-a vis de salariul mediu brut pe economie. Cum spuneam, ma intereseaza mai mult principiul de calcul decat valoarea in sine. Multumesc,

Alte discuții în legătură

calcul pensie 2024 .bună ziua . va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns privind ... ACj ACj Bună ziua . Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns privind calculul pensiei. Am situația desfășurată de la CNPP ( în baza contului. de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ... Silvy93 Silvy93 Buna ziua,știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ani lucrați și 2 de armata?.O zi bună (vezi toată discuția)
La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane ... freeanifer freeanifer La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane deja pensionate se iau in considerare numarul total de puncte din decizia de pensionare si se ... (vezi toată discuția)