avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie 2024 .Bună ziua . Va rog frumos sa ma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie 2024 .Bună ziua . Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns privind ...

Bună ziua .
Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns privind calculul pensiei.
Am situația desfășurată de la CNPP ( în baza contului. de autentificare creat ) cu următoarele date :
Total puncte= 274.64
Total ani contribuției = 13 ( nu am de alta natura ) în condiții normale în perioada 04.2001-2024 oct.
- și încă 3 ani pana în 2001 lucrați pe cartea de munca .
Urmărind la TV am încercat sa mi calculez dar ceva nu mi da bine .
Va rog frumos dacă puteri să-mi calculați cu titlu estimativ și informativ pe aceste cifre .
Va mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:09, 11 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Punctajul de dupa 2001 , acele 274,64 puncte , sunt suma punctelor lunare obtinute in cei 13 ani . Acestea se impart la 12 , pentru a obtine punctajul mediu anual , pentru ca , in functie de acesta , se calculeaza pensia : 274,64 : 12 = 22,88667 . Acestea , inmultite cu VPR ( de 81 lei ) dau valoarea pensiei pentru perioada de dupa 2001 : 1854 lei . Pentru cei 3 ani dinainte de 2001 , nu va pot face calculul , pentru ca nu am datele necesare , dar puteti sa o faceti singur : luati din cartea de munca , pentru fiecare an calendaristic , suma salariilor lunare si le impartiti la salariul mediu pe economie din acel an ( il gasiti pe site-ul Ministerului Muncii ) , iar rezultatul il impartiti la 12 . Asa obtineti punctajul mediu pentru acel an . Chiar daca este fractiune de an calendaristic , tot la 12 impartiti . Aceste punctaje anuale le adaugati la cel de dupa 2001 , adica la 22,88667 , si va obtineti punctajul total . Acesta , inmultit cu VPR , va da valoarea pensiei . Lucrati cu 5 zecimale . Practic , faceti exact ce am facut eu pentru dupa 2001 , dar calculul dvs. va fi pentru toata perioada lucrata . Sper ca am fost destul de explicita si va puteti descurca . PS . Modul de calcul pe care vi l-am aratat pentru cei 3 ani dinainte de 2001 este pentru conditii normale de munca . Daca cumva ati muncit in grupe , nu-i valabil , e ceva mai complicat .
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ... Silvy93 Silvy93 Buna ziua,știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ani lucrați și 2 de armata?.O zi bună (vezi toată discuția)
Acordare stagiu potential ghepe ghepe Sunt pensionar invaliditate gradul 3 din aprilie 2018 cand aveam 48 ani. Am realizat stagiul complet de cotizare avand 27 ani lucrati, spor de grupa 1 = 5 ani ... (vezi toată discuția)
Vechime integrala pensie morghit200x morghit200x as dori sa stiu la 39 ani si 10 luni lucrati cate puncte de pensie ma incadrez? (vezi toată discuția)