avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Raspunderea proprietarului pentru comportamentul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Raspunderea proprietarului pentru comportamentul chiriasilor


Buna ziua,
Sunt proprietarul unui apartament inchiriat cu contract de inchiriere valabil pana in 2027, declarat la ANAF.
De cateva luni vecinii se plang de chiriasi ca ar fi galagiosi, ca gatesc si miroase in bloc de la mancarea lor, ca duc gunoiul prea rar, ca vin gandacii de la ei .....
Din discutiile cu chiriasii si vizitele la apartament plangerile par nefondate -- apartamentul era curat de fiecare data, bine intretinut...
De cateva zile vecinii ma ameninta ca ma dau in judecata daca nu ii evacuez.
Intrebarea mea: pot fi eu ca proprietar amendat, dat in judecata pentru actiunile chiriasilor?
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2024
Nica Filon, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:37, 25 Octombrie 2024
Buna ziua

Vecinii nu va pot obliga sa ii evacuati. La fel, au zero sanse la un proces sa obtina ceva de la dvs.

Explicati-le ca nu sunteti tutorele acelor persoane si ca daca au vreo problema legata de zgomot se pot adresa Politiei Locale. Restul nemultumirilor sunt cel putin triviale iar unele de-a dreptul bizare. Nu exista lege care sa impuna o frecventa a dusului gunoiului sau care sa interzica gatitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea liniștii publice Iuliapapp Iuliapapp Dețin un apartament pe care îl închiriez, aceasta fiind singura mea sursă de venit. Dar din păcate apartamentul stă aproape mereu gol deoarece ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat apartamentul fiicei mele care e plecata din tara ... Iuliana Palade Iuliana Palade Am inchiriat apartamentul fiicei mele care e plecata din tara unui om civilizat si cu mult bun simt. Vecina de jos imi terorizeaza chiriasul. Ii suna in toiul ... (vezi toată discuția)
Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)