avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in 3 zile sunt amenințat că intra ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in 3 zile sunt amenințat că intra peste mine și îmi ia totul din casa,deși nu dețin imobilul

Buna ziua,

Am o întrebare, va rog un sfat cat se poate de transparent ar fi bine venit. Sunt restant cu un credit la un IFN, prefer sa nu dau numele, ii vom spune IFN A. Am ajuns restant la el cu peste 90 zile din cauză unei tâmpenii personale, am avut un credit la cei de la hora credit una din cele mai mari greșeli , am platit la dobânda de m am lecuit cred de a lua credit pe viata. In momentul de față am închis creditul la hora și am rămas în negocieri cu IFN A pt o eșalonare. Ei mi au declarat creditul scadent anticipat și dacă nu plătesc minim 25% in 5 zile trimit direct la executare silita, și că din 8800 de lei datorati pot ajunge la peste 20.000 cu executarea. Le-am explicat in nenumărate rânduri că pot plati 25% chiar 30-35% din suma dar i am rugat frumos la salariu pe data de 10, dar nu am cu cine sa mă înțeleg, mi au zis 5 zile daca nu dosarul e gata și în 2-3 zile e gata și executarea silita și vin peste mine sa îmi ia tot . Personal locuiesc în casa părintească, nu e pe numele meu, nu sunt coproprietar sau ceva, nu dețin aur sau lucuri valoroase, poate doar telefonul mobil. Nu vreau sa ajung la executare silita cu conturile blocate mă gândesc că e maxim ce îmi pot face ( presupun) ci pur și simplu doresc o înțelegere cu ei sau cu executorul sa plătesc eșalonat, salariu iau odată pe luna , nu de mai multe ori, și să iau un alt credit că sa plătesc acum avansul cerut refuz acest aspect. In alte ordine de idei executarea se întâmplă în 3 zile? Cu ce drept mă amenința că intra ei în domiciliu cat timp nu este al meu. Am un salariu de peste 10.000 Ron, lucru ce l au verificat și ei din registrul ANAF, și le am explicat să mă lase până la salariu. răspunsul a fost sec nu ne interesează salariu, va luam tot, ajungem la executare silita vrem tot.
Veți plăti toate comisioanele totul, veți ajunge la peste 20.000 de plata.

Cum pot proceda în acest sens?
Mă trezesc cu ei in casa ?
Chiar nu pot ajunge la o negociere cu ei sau executorul pentru a mai aștepta 2 săptămâni să iau bani si să le plătesc 25% că sa pot activa acel plan de eșalonare?!

Suma împrumutată a fost 5000 Ron acum îmi cer 8800 și dacă ajung la executare 20.000. parca sumele cresc imens....
Știam că exercitarea silita se face prin instanta de judecata, chiar durează 3 zile și gata vin peste mine in casa că sa ia ce?
Orice sfat e bine venit!

Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2024
Mihai Ovidiu ov, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Ovidiu ov , utilizator 08:23, 28 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc frumos de răspuns, și în această perioadă de timp cat timp durează procedura până la momentul in care efectiv se declară exercutarea silita nu pot ajunge la acest consens, înțelegere de eșalonare? Ei îmi ofera 5 zile eu mai am până la salariu 14 zile.... timp in care ei susțin că deja mă executa silit și nu pot aștepta....

Mulțumesc încă odată anticipat

Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai a scris:

Salut.
Demararea executării silite presupune parcurgerea unor proceduri, care necesită o perioadă de timp, în orice caz, mai mult de 5 zile.
În fine, după efectuarea procedurilor, se poate trece la executarea duneavoastră silită, care în procent de 99,99% se va efectua prin poprirea unei părți din salariu - (ținând cont de afirmația dumneavoastră potrivit căreia nu dețineți alte bunuri în proprietate).
De la suma de 8,800 lei declarată scadentă anticipat, nu se ajunge niciodată la suma de 20mii sau peste. Sigur că în cazul exeturării silite se pot adăuga costurile exeutării silite, dar în nici un caz acestea nu sunt în cuantumul comunicat de ”ei”.

Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2024
Mihai Ovidiu ov, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta banca Eugen09 Eugen09 Buna seara,in anul 2006 am luat un credit in suma de 15.000 ron.Am platit timp de 5 ani,apoi nu am mai platit,iar datoria a fost cedata catre o socitate de ... (vezi toată discuția)
Executare silita dany3377 dany3377 Buna ziua. Am un credit restant cu peste 90 de zile, la un IFN. In urma acestor restante am incheiat un acord de plata, reesalonare a sumei datorate. Am ... (vezi toată discuția)
Executare silita banca SOFYKRL SOFYKRL Buna ziua, Am doua credite la unicredit bank care au fost declarate scadente anticipat, suma totala fiind de 35000 ron, au trimis o instiintare de ... (vezi toată discuția)