avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Somatie de la primarie sa fac evaluarea apartamentului ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Somatie de la primarie sa fac evaluarea apartamentului detinut de mine

Buna ziua,
Am primit somatie de la primaria sector 6, pe 30.09, sa fac evaluarea apartamentului detinut de mine (2 camere in bloc pe Bd.Iuliu Maniu), pana la 31.12.2024 si sa prezint pana la 31.03.2025 o declaratie fiscala impreuna cu un document emis de proprietar din care sa reiasa valoarea cladirii si un raportul de evaluare al unui evaluator au.torizat..
Consultand site-ul avocatnet.ro am vazut un articol din 24.10.a.c. al d-lui Boiciuc, redactor-sef, despre un proiect de OUG ce prevede amanarea aplicarii noului sistem de impozitate locala a cladirilor pentru anul 2026.
Mentionez ca eu sunt proprietar al apartamentului si in acelasi timp PFA care imi desfasor activitatea (ca traducator) intr-una din cele 2 camere ale apartamentului.
Ultima reevaluare mi-a fost facuta de un evaluator autorizat in 2016 deci au trecut cei 5 ani de la data ultimei evaluari.
Intrebare : Trebuie sa fac reevaluarea pana la 31.12.2024 asa cum imi cere primaria sau sa astept sa apara OUG -ul de amanare a evaluarii pentru anul 2026 asa cum am citit pe site-ul Dvs.?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Valoarea la care se impune o cladire dupa reevaluare? Tay Tay O societate are facut un Raport de reevaluare a cladirilor cu data de 02.02.2015. Valoarea imobilelor in urma reevaluarii fiind inregistrata in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament pt.stabilire impozit voicudamian voicudamian Detin un apartament de 2 camere din care in 1 camera desfasor activitate ca PFA-traducator in baza unui contract de comodat. De la Dir.Taxe si Impozite sector ... (vezi toată discuția)
Reevaluare clãdire persoana juridicã DianaManuela DianaManuela Buna seara, Am o problema in legătura cu decizia unei primarii de a calcula impozitul unei clădiri. Persoana juridică a depus peste termen decizia de ... (vezi toată discuția)