avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, am o nelamurire legată de concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, am o nelamurire legată de concediul de odihnă,și ...

Bună ziua,am o nelamurire legată de concediul de odihnă,și anume:am depus cererea de concediu de odihnă cu 60 de zile înainte(am verificat la biroul personal dacă mai există colegi care solicitaseră CO în aceiași perioada și nu mai exista nici o solicitare)cererea de CO am depus-o la registratura societăți,cu nr.de înregistrare.CO nu a fost aprobat,este legal acest lucru?este necesar să mi se raspundă în scris la solicitarea de CO neaprobat?este necesar să se specifice motivul neacordarii CO?ce acțiuni ar trebui să întreprind în acest caz?Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 28 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Regulamentul intern trebuie sa cuprinda procedura de soluționare pe cale amiabilă a conflictelor individuale de muncă, a cererilor sau a reclamațiilor individuale ale salariaților.
Verificati care este termenul de raspuns la solicitare.

2. Angajatorul nu poate refuza sau limita dreptul salariatului la concediu de odihnă anual plătit, având o singură posibilitate, respectiv rechemarea salariatului din concediu „pentru interese urgente care impun prezența salariatului la locul de muncă”, dar „are obligația de a suporta toate cheltuielile salariatului și ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum și eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă”.
www.avocatnet.ro/articol_667...

3. Situatii in care angajatorul poate refuza aprobarea concediul de odihna:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Daliborka Daliborka Buna seara, in cazul in care o persoana are concediu de odihna aprobat(semnat si de seful de departament) in perioada 14 august-22 august iar in data de 10 ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna goplanet goplanet Am bilet de avion si am platit un avans nerambursabil pentru o parte din concediul de odihna din anul 2013, iar in ultima zi lucratoare din anul acesta ne ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna noitoti12 noitoti12 Lucrez la o firma la care am fost informati ca in lunile august si septembrie nu se acorda concedii de odihna si cererile pe care le-am depus pentru lunile ... (vezi toată discuția)