avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Fiica mea, in varsta de 24 ani este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Fiica mea, in varsta de 24 ani este studenta la invatamant ...

Buna ziua. Fiica mea, in varsta de 24 ani este studenta la invatamant cu frecventa redusa( master). Fiind orfana de un parinte, beneficiaza de ceva reducere la transport in comun sau Cfr?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 28 Octombrie 2024
Reduceri pentru elevi și studenți
[ link extern ] /

Legea 199/2023
art. 28
(1) Studenții și studenții-doctoranzi beneficiază de asistență medicală, stomatologică și psihologică gratuită în cabinetele medicale, cabinetele stomatologice din instituțiile de învățământ superior, în policlinici și unități spitalicești, în conformitate cu o metodologie adoptată prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății.
(2) Instituția de învățământ superior are drept scop asigurarea unui mediu favorabil pentru viață și a unui climat de încredere pentru studii.
(3) Studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate beneficiază de tarif redus cu 90% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum și pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și naval, pe tot parcursul anului calendaristic, până la împlinirea vârstei de 30 de ani. Studenții cu unul sau ambii părinți decedați, precum și studenții proveniți din centre de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, potrivit prevederilor art. 64 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport. Normele metodologice privind transportul cu metroul și trenul sunt adoptate prin hotărâre a Guvernului.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi studenti adidima adidima Buna ziua! Am 44 de ani si sunt studenta in anul I la masterat (buget), Sunt curioasa de ce reducerile pentru transport CFR ( nu stiu restul) se acorda doar ... (vezi toată discuția)
Scoala postliceala - reduceri elevi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua , daca urmez cursurile unei scoli postliceale particulare acreditate am dreptul la reducere pe tren ? (exact cum era la liceu sau facultate) ... (vezi toată discuția)
Transport gratuit cfr loredana17apr loredana17apr Bună seara! Sunt studenta in anul II la Facultatea de drept din cadrul Universității din Pitești. În anul universitar 2016/2017 am beneficiat de ... (vezi toată discuția)