avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Pe Titlul de proprietate din partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Pe Titlul de proprietate din partea bunicului dinspre ...

Bună ziua,
Pe Titlul de proprietate din partea bunicului dinspre tata emis la 03/10/2011 la rubrica cetățeanul/ cetateana este trecut numele tatălui meu care era deja decedat din 1983 și al fratelui tatei (unchiul meu) care este în viata dar în condiții precare de sănătate (a avut comoție cerebrală și este în carucior cu rotile).
Va rog, sa ma sfătuiți ce pot face sa intru in posesia părții de teren care ii revine tatalui meu decedat.

Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:00, 28 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Succesiunea după tata a fost deja dezbătută in 1983 dar atunci nu erau impropritari de terenuri. Era pe timpul lui Ceaușescu.

Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai a scris:

Salut.
Primul pas este să dezbateți moștenirea de pe urma tatălui dumneavoastră.

Succesiunea după tata s a facut după decesul sau în 1983 dar pe atunci tata nu deținea acest teren pentru ca nu se făceau improprietariri pe timpul lui Ceaușescu.
Buna ziua

Chiar daca s-a dezbatut succesiunea, puteti obtine pentru bunurile descoperite ulterior un certificat de mostenitor suplimentar.

Cu certificatul de mostenitor pe care il aveti si cu titlul de proprietate, mergeti la notar pentru a face suplimentarea. Trebuie sa mergeti la notar in aceeasi localitate unde ati facut si succesiunea initiala (unde a avut ultimul domiciliu tatal dvs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate pe casa ghiocelioana ghiocelioana Bună seara! Prin certificat de moştenitor, tata (defunctul), lasă ca moştenire (soţiei şi fiicei) 1/2 dintr-o casă, construită în timpul ... (vezi toată discuția)
Drept civil. mostenire! completare succesiune nicujexul nicujexul Buna ziua! Intrebare: Dupa decesul tatalui, la dezbaterea succesiunii, toti cei 4 copii au renuntat in favoarea mamei pt locuinta ce forma masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Termen succesiune Viorel52 Viorel52 Buna seara.Problema este in felul urmator: tatal meu a decedat in 1968,mama in 1983.Mostenitori fiind eu si sora mea.Dupa moartea mamei,in 1984 am facut ... (vezi toată discuția)