avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Bună seara!
În anul 2019, m-am separat de soția mea, eu mutându-mă în chirie, iar soția a rămas în apartamentul bun comun, împreună cu fiica noastră majoră.
Între timp, fiica s-a căsătorit și s-a mutat în casa soțului ei.
Anul trecut, 2023, în luna noiembrie, am desfăcut căsătoria și am divorțat în fața unui notar. Am declarat că nu am nevoie de nici un bun din casă dar am pretenție la jumătate din valoarea apartamentului.
În momentul de față, apartamentul face obiectul unui proces cu o bancă, fiind ipotecat. Deci nu poate fi valorificat până la încheierea procesului.
În toți acești ani, toate cheltuielile legate de întreținere și impozite au fost achitate de fosta soție, refuzând sistematic contribuția mea.
Întrebarea mea este următoarea: în cazul în care vom avea câștig de cauză în procesul cu banca, fosta soție poate invoca faptul că toate cheltuielile au căzut în sarcina ei și atunci eu nu mai am niciun drept ?
Sau că termenul pentru deschiderea unei acțiuni de partaj a fost depășit ?
Mulțumesc !
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2024
AdrianGal, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:05, 28 Octombrie 2024
Nu exista termen de partaj depășit și nu va pierdeți dreptul doar ca a plătit fosta impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj de bunuri comune neefectuat- imobil ipotecat Pavelmarinela Pavelmarinela Am divortat in 2008 si nu am facut partajul la casa. Locuim in aceias casa eu si fostul sot. Casa este ipotecata din 2006 pentru credit facut de fiica sotului ... (vezi toată discuția)
Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre o firma aflata in insolventa sebigrozav sebigrozav Am o firma care are un apartament cumparat impreuna cu sotia si acum suntem in divort .Firma este in insolventa ceruta de catre finante ce se poate face ca sa ... (vezi toată discuția)