avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj de bunuri comune neefectuat- imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj de bunuri comune neefectuat- imobil ipotecat

Am divortat in 2008 si nu am facut partajul la casa. Locuim in aceias casa eu si fostul sot. Casa este ipotecata din 2006 pentru credit facut de fiica sotului din prima casatorie... daca fac partajul ce se intampla cu ipoteca ?
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:45, 24 Februarie 2015
Ipoteca ramane instituita asupra imobilului indiferent cui va apartine acesta.
Prin lege am dreptul la jumatate din casa. Daca merg la notar si donez partea mea de casa unei nepoate se poate face chiar daca nu am facut partajul? Va multumesc pentru primul raspuns !
Nu, va trebui sa faceti intai partajul, apoi puteti dona.
Parerea mea e sa asteptati sa vedeti daca fata achita creditul, ca nu are sens sa faceti partajul si sa va ia banca apartamentul.
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pt.3.3 din Regulament).
Aveti aici raspunsul primit in topicul dublat.
Multumesc pentru intelegere.
cyan a scris:

Daca nu s-a facut partajul nu aveti ce sa donati. Trebuie sa aveti un act de proprietate in nume propriu ptr a dona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu ipoteca imobil- prescriptie? margaretacris margaretacris Buna ziua. Parintii mei au luat un imprumut de 6000DM in anul 1996, de la o persoana fizica, cu ipoteca asupra case. In acest timp 19 ani, datoria nu s-a ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj si succesiune NellyN NellyN In anul 1985 am cumparat un apartament impreuna cu fostul meu sot de care m-am despartit in.anul 2000 Dupa divort nu am facut partaj pentru ca ulterior ne-am ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o pedeapsa cu executare-urmarire interpol? cristy444 cristy444 Buna seara va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Sunt condamnat la 3 ani si 1 luna cu executare si sunt plecat in anglia de 2 ani si nu vreau sa ma predau ... (vezi toată discuția)